Davutoğlu'nun çağrısına Kılıçdaroğlu’ndan destek: Siyasetin kirlilikten arınması için buna ihtiyaç var

Davutoğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan cumhurbaşkanları ve başbakanlar ile birinci ve ikinci dereceden akrabalarının mal varlıklarındaki değişimin araştırılması önerdi

Fotoğraf: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirdiği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Yaşayan cumhurbaşkanları dahil, ilgili herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın” çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi.

Kılıçdaroğlu, “Siyasetin kirlilikten arınması için buna ihtiyaç var. Biz destekleriz” dedi.

Erdoğan, Şehir Üniversitesi üzerinden Davutoğlu, eski bakanlar Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i hedef alarak, Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, Erdoğan'ın suçlamalarına yanıt vermiş bir de çağrıda bulunmuştu. Davutoğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bu güne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturulmalı önerisi yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan destek

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun çağrısına şu sözlerle destek verdi:

Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Eğer Sayın Erdoğan buna ‘Evet' derse, parlamento da bu amaçla hedefini gerçekleştirirse, Türkiye, ABD Temsilciler Meclisi'ne ‘Siz değil, biz araştırıyoruz' diye meydan okumuş olur. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var.

"Erdoğan’a yakın isimler olsaydı gündeme gelir miydi?"

Şehir Üniversitesi hakkında da bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Üniversiteler üzerinden siyasal hesaplaşma ve bunun baş aktörlüğünü Erdoğan'ın üstlenmesi, bu kurumlara saygısızlığın bir göstergesidir. Merak ediyorum o vakfın kurucuları arasında Davutoğlu olmasaydı, vakfın yönetiminde Erdoğan'a yakın isimler olsaydı böyle bir tartışma gündeme gelir miydi? Gelmezdi” dedi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU