Akit yazarından AK Parti’li vekillere: İlkeli tavır; milletin sağlığını düşünmenizdi

Termik santrallere baca takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmiş, Erdoğan tarafından veto edilmişti

Fotoğraf: Pixabay

Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen termik santrallere baca takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmesini değerlendirdi.

Şanlıdağ AK Parti’lilere “Madem bacalara filtre takılmasını erteleyen yasaya onay vermeyecekseniz, ne diye meclise getirip hem ‘evet’ diyorsunuz, sonra da veto edilince alkış tutuyorsunuz?” tepkisi göstererek, “İlkeli tavır; ne olursa olsun, santrallerin ek süre istemelerine karşı çıkıp milletin sağlığını düşünmenizdi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren torba yasanın 50. maddesini veto etmiş AK Partili vekiller, partilerinin genel başkanı Erdoğan’ın söz konusu teklifi veto etmesini minnettarlıkla karşılamıştı.

“İnsanı kahrediyor”

Şanlıdağ veto kararı sonrası AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yaptığı açıklamasına da, “AK Parti Mecliste yaşanan bu durumu bir de kalkıp, “Milletvekilleri yasa yapıyor, Cumhurbaşkanı ise veto ediyor. İşte bu kuvvetler ayrılığıdır” diyerek savunmanız yok mu, insanı kahrediyor” tepkisini gösterdi.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU