Ocaktan: AK Parti, Erdoğan’ın Halkbank sözleriyle kendisini sorgulamaya açtı, bunun siyasal sonuçları olacak

Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Şehir Üniversitesi’ne tapu devri yapıldığını belirtip, Halkbank'ın dolandırılmaya çalışıldığını öne sürdü

Fotoğraf: Reuters

Eski AK Parti Bursa Milletvekili de olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” sözlerini değerlendirdi.

Ocaktan, Karar gazetesindeki yazısında “AK Parti ilk kez kendi içinde böylesine ağır tartışmalara sahne olmaktadır” diyerek, “AK Parti Erdoğan’ın bu sözleriyle, milyonlar nezdinde kendisini sorgulamaya açmıştır ve doğal olarak bunun siyasal sonuçları olacaktır” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, kurucuları arasında eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu Şehir Üniversitesi yönetimini Halkbank'ı dolandırmaya çalışmakla suçlamış, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in de Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini iddia etmişti.

Davutoğlu da Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından “Kamu kaynaklarının hangi amaçlarla nasıl kullanıldığını , ekonomik servet oluşturma bakımından kimlerin nasıl statü değiştirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir" açıklaması yaptı.

Ocaktan: Talihsiz bir sürecin başlangıcı

Erdoğan’ın sözleri ve Davutoğlu’nun yanıtının AK Parti’ye zarar verdiğini söyleyen Ocaktan, “Dar bir çevre hariç, bu partiye gönül veren milyonlar ülkede gerçekleşen başarılı işlerin altında Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin birlikte imzası bulunduğunu bilmektedirler” iddiasını gündeme getirdi.

“Maalesef bu tartışma AK Parti adına talihsiz bir sürecin başlangıcı olmuştur” diyen Ocaktan yazısını şöyle sürdürdü:

Artık ok yaydan çıkmıştır, bundan sonra AK Parti istese de bu süreci geri döndürmesi pek mümkün olmayacaktır. Ama her şeye rağmen bu tartışmaların, Türkiye siyasetinin geleceği açısından hayırlı sonuçları da olabilir. Muhtemelen AK Parti bütün cumhurbaşkanlarının, başbakanların, bakanların mal varlıklarındaki artışın araştırılması talebini pek fazla ciddiye almayacaktır, ama bu talep bundan sonra Demokles’in kılıcı gibi hep yukarıda duracaktır. Yani bütün Türkiye bu meseleyi tartışmaya devam edecektir.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU