Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi kaldığı otelin sahibi AK Parti'nin Marmaris adayı oldu

Eski ralli şampiyonu Serkan Yazıcı adaylık nedeniyle TOSFED Başkanlığı'ndan ayrıldı

Serkan Yazıcı - Fotoğraf: AA

AK Parti’nin yerel seçimlerde Marmaris belediye başkan adayı Serkan Yazıcı oldu.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi bulunduğu Marmaris Grand Yazıcı Turban Oteli’nin sahibi.

Dört kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Serkan Yazıcı 2015’ten bu yana Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanlığı görevini yapıyordu. Yazıcı adaylığı nedeniyle bu görevinden ayrıldı.

Serkan yazıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu yeni dönemde Marmaris'te yaşayan insanların, bir hayvan sever olarak hayvanların ve doğanın başkanı olacağıma söz veriyorum” dedi.
 


Serkan Yazıcı adaylığını açıklamasının ardından son yaptığı paylaşımda da daha önce AK Parti ilçe yönetiminde görev almış, belediye başkanlığı ya da adaylığından bulunmuş isimlerle bir araya geldiğini duyurdu.
 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık teklifini bizzat ilettiğini söyleyen Serkan Yazıcı, otomobil sporlarının gelişmesi için TOSFED’in yeni yönetimine destek vereceğini belirtti. 
 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris'te, Serkan Yazıcı'nın sahibi olduğu otelde kalıyordu. 

Erdoğan'a yönelik suikast ihbarının alınmasının ardından, Cumhurbaşkanı otelden ayrılıp helikopterle Dalaman Havalimanı'na oradan da uçakla İstanbul'a gitmişti.

Erdoğan, otelden ayrıldıktan 15-20 dakika sonra suikast girişiminde bulunan askerler otele gelmişti.

Serkan Yazıcı daha sonra o geceye ilişkin ifadelerinde ve basına yaptığı açıklamalarında Erdoğan'ın kendisine "Serkan şu anda tarihe tanıklık ediyorsun" dediğini aktarmıştı.  

"Erdoğan'a suikast girişimi" davasında yargılanan sanıklardan 31'ine dörder ve üçüne birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birine dört, birine üç, dördüne ise birer defa müebbet hapis cezası verildi. 

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU