Bakan Akar: Libya mutabakatı diğer ülkelerin hakkına taciz değildir

Akar: . Bu tamamen iki egemen ülkenin sahip olduğu hak hukuk çerçevesinde yapılan bir mutabakat muhtırasıdır

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Libya arasında 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın imzalanması ile ilgili, "Bu hiçbir şekilde diğer ülkelere karşı bir tehdit, diğer ülkelerin hakkına, hukukuna taciz değildir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki '2018-2019 Uçuş Eğitim Yılı Uçuş ve Yer Emniyet, Harekat- Eğitim ve Lojistik Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na geçti.

Burada Libya ile varılan mutabakata da değinen Akar, "Bu hiçbir şekilde diğer ülkelere karşı bir tehdit, diğer ülkelerin hakkına, hukukuna taciz değildir. Bu tamamen iki egemen ülkenin sahip olduğu hak hukuk çerçevesinde yapılan bir mutabakat muhtırasıdır" dedi.

TSK'nın NATO'daki sorumluluklarını aksaksız yerine getirdiğini, ittifaktan da Türkiye'ye karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediklerini belirten Akar, "İttifakın tehditlerini ciddiye alıyoruz, aynı şekilde ittifakın da bize yönelik tehdidi ciddiye almalarını, bu konuda bize karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU