CHP’li belediyede aile içi şiddet uygulayan kişi kovulacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı: Umarım bu madde kadına, çocuğa yönelik şiddet konusunda caydırıcı bir hüküm olur

Fotoğraf: Twitter 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ailesine şiddet uygulayanları işten atacağını bildirdi.

Belediye ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında üç yıl süreyle iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme belediyeye bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Kültür-Sanat, Bilim ve Ulaştırma şirketi bünyesindeki yedi bin kişiyi kapsıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şunları söyledi: 

İşinin, ekmeğinin peşinde olan, emek veren çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Olmayı da sürdüreceğiz. İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi, Mersin’de ilk olma özelliği taşıyor. Hatta diğer belediyelere de örnek olacak hükümleri içeriyor. Örneğin, sözleşmemizdeki maddelerden bir tanesi aile içi şiddetle yakından ilgili. Ülkemizde son dönemde kadınlara ve çocuklara yönelen, aile içi şiddetin artış gösterdiği bir gerçek. Biz de bu gerçeği dikkate alarak, sözleşmemize bir madde koyduk. Aile bireylerine şiddet uyguladığı tespit edilen personele hiç taviz göstermeden derhal onunla yolumuzu ayıracağız. Umarım bu madde kadına, çocuğa yönelik şiddet konusunda caydırıcı bir hüküm olur. Bizler hiçbir şekilde şiddetin olmadığı bir dünyada hep birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Sözleşmemiz, tüm çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada sözleşmeye göre, maaşlarda birinci yılda ortalama 850 TL artış gözetildiği, yıllık enflasyon oranında zam ve sosyal yardımlarda ortalama yüzde 30 artış yapılacağı kaydedildi. Açıklamaya göre sözleşmede kıdem tazminatı ve ihbar tazminatları da mevcut yasaların üstünde tutuldu.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU