Tarihi maçta Anthony Joshua, Andy Ruiz’i mağlup etti

Ağırsıklet boksunda Anthony Joshua ile Andy Ruiz arasında merakla beklenen mücadele Suudi Arabistan’da gerçekleşti

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan’ın Diriye kentinde yapılan Clash on Dunes karşılaşmasında Anthony Joshua, rakibi Andy Ruiz Jr’ı yendi.

İkili, geçtiğimiz haziran ayında ilk kez karşı karşıya gelmiş, maçı Andy Ruiz kazanmıştı.

Haziran ayında Anthony Joshua’yı nakavt ederek WBA, WBO ve IBF kemerlerini ele geçiren Andy Ruiz bu defa ünvanını korumak için ringe çıktı. 

joshua ruiz Reuters 3.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Kaybettiği kemerleri geri almak isteyen Joshua, Ruiz karşısında ezici bir performans sergiledi.

Anthony Joshua, Andy Ruiz’i 12 raund sonunda puanla mağlup ederek Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu oldu.

2 maç önce devirdiği efsane isim Vladimir Klitschko'dan da bu dövüş ile ilgili tavsiyeler aldığını söyleyen İngiliz sporcu, ringde hem Muhammed Ali'den hem de Klitschko'dan enstantaneler sergiledi.

joshua ruiz Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Riyad'daki mücadelede Anthony Joshua, 12 raunt sonunda rakibine puanla üstün geldi, rövanşı ve kemerlerini geri aldı.  Anthony Joshua, Andy Ruiz'i yenerek WBA-WBO-IBF-IBO Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu oldu.

Maç sonrası değerlendirmede bulunan şampiyon Joshua, "Bokstaki ustalığımı ve bu sporun bilimsel tarafını göstermek istedim. Konu sadece yumruk atmak ve yumruk yemekle alakalı. Bazen bazı rakiplerinize karşı akıllıca boks yapmanız gerekiyor. Andy’nin buraya kadar nasıl geldiğini anlamamıştım, dolayısıyla onun hesabını farklı bir şekilde kesmem gerekti" ifadelerini kullandı. 

joshua ruiz reuters 4.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Ruiz üçüncü maçı istedi

Karşılaşmayı kaybeden Meksikalı Ruiz Jr. ise rövanş için yeterince çalışmadığını iyi bir boks maçı çıkaramadığını kabul ettiğini söyledi. Ruiz "İyi bir karşılaşmaydı. Ancak olması gerektiği gibi iyi hazırlanamadım. Bu bir bahane değil ancak çok kilo aldım ve rakibim kazandı. Eğer üçüncü bir maç yapacak olursak en iyi formda çıkacağıma inanabilirsiniz" diye konuştu. 

joshua Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Ruiz, "Joshua iyi bir iş çıkardı. Suudi Arabistan'da bana destek veren herkese teşekkür ederim. Çok fazla onu yakaladım. Çok fazla tereddüt ettim. Kombinasyonlarımı kuramadım" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU