Hıncal Uluç’tan eleştiri: Tam 7 gazete ‘Galatasaray Tuzla buz’ başlığı atmış; ne harika buluş

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Tuzlaspor'a 2-0'lık skorla mağlup oldu. Uluç takım adı nedeniyle başlık atan gazete ve gazetecileri eleştirdi

Fotoğraf: İHA

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Tuzlaspor’un Galatasaray’ı 2-0 yenmesinin ardından gazetelerin attığı “Galatasaray Tuzla buz” başlığını eleştirdi.

Uluç, “Milliyet, Cumhuriyet dahil” diyerek 7 gazetenin aynı başlığı kullandığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteciliğin fark yaratma hüneri olduğunu söyleyen Uluç, takımın adının Tuzla oluşundan yararlanıp bir halk deyimini manşete çekmenin başka gazetecilerinde aklına gelebileceğini söyleyerek şunları kaydetti:

Sizin aklınıza ilk gelen şey başkalarının da aklına ilk gelir değil mi?.. O zaman fark yaratmaz, karbon kopya çukuruna düşersin. Öyleyse aklına ilk geleni unut. Akla zor gelecek bir başlık için kafanı zorla…

“Hakemi eleştiremezler”

Uluç, maçın hakemi Volkan Bayarslan için "Galatasaray kazansın diye yırtınan” nitelemesi yaparak gazetelerin habere hakem ile ilgili başlık atamayacağını iddia etti.

"Bay Arslan da Aslan'ı kurtaramadı’ başlığı atamazlar tabii” diyen Uluç şu görüşleri savundu:

Akıllarına bile gelmez ya, gelse bile atamazlar.. Çünkü Galatasaray'a destek olan hakemi eleştirmek tiraj kaybettirir, sosyal medyada linç ettirir. Büyükleri, hele başkanlarını kızdıran başlık atamaz, eleştiri bile yapamazlar. Yaparlarsa, gazeteleri basılır. Kendi gazeteleri bile baskını haber yapamaz.

 

Independent Türkçe, Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU