GGC ödülleri sahiplerini buldu

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin, "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi / Fotoğraf: Independent Türkçe.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen geleneksel "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışması sonuçlandı.

Independent Türkçe'den Adem Demir, gazeteciler; Doğan Satmış, Mahmut Bozarslan, Gökhan Gökçe, Esat Aydın, Engin Dalgıç, Mehmet Güzel, Firuzan Behlülgil, Hüseyin Çiçekçi ve Muhammed Ateş'ten oluşan jüri üyelerinin oylaması sonucunda, 9 dalda 13 eser ödüle layık görüldü.

Ödül töreni, Diyarbakır'daki Demir Oteli’nde düzenlendi. Törene AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri; Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, bölgedeki gazeteciler, Ankara ve İstanbul'dan gelen çok sayıda; yazar, gazeteci, sunucu ve televizyon programcısı katıldı.

GGC Başkanı Veysi İpek, yaptığı konuşmada bölgede çalışan gazetecilerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekti. İpek, haber alma özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması belirterek, “Basın Kanunu ve Basın İş Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi gerekir” dedi.

WhatsApp Image 2019-12-07 at 23.04.13.jpeg
Jüri üyelerinin oylaması sonucunda 9 dalda 13 çalışma ödüle layık görüldü / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“GGC’ye bina tahsis ediyoruz”

Vali Güzeloğlu ise gazetecilerin güç koşullarda kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirdiklerini belirterek, "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetimize Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır'ımızın tarihi kimliğini yansıtan bir bina tahsis ediyoruz. Kent tarihi ve arşivi de içeren bu yapı Sur içinde olacak. Ayrıca çalışan gazetecilerimizin toplu taşımada ücretsiz ulaşımlarını da sağlayacağız" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ödül takdimine geçildi. Yazılı haber dalında Demirören Haber Ajansı'ndan Mehmet Sezgin, "Devleti durdurdu, magandayı durduramadı" konulu haberi birinci oldu. Aynı dalda Çermik gazetesindeki "Şaşırtan nafaka davası" haberiyle Levent Boztepe mansiyon ödülüne layık görüldü.

"Robinson Ziya" birinci oldu

Televizyon haberi dalında İhlas Haber Ajansı'ndan "Robinson Ziya" haberiyle Kamil Can ve Sezai Akın birinci olurken, radyo haberi dalında ise TRT Radyo'dan Devrim Yiğit, birincilik ödülü aldı.

Görüntü dalında TRT World'deki "İdlip'te siviller vuruldu" haberiyle Faruk Yüce, fotoğraf dalında ise "Diri diri gömüldüler" isimli çalışmasıyla İhlas Haber Ajansı'ndan Aydın Yorat birinci oldu.

Özgür Haber gazetesinden Süleyman Aydın, röportaj dalında, Batman Demokrat gazetesinden Nimet Dal sayfa tasarımında birinciliğe değer görüldü.

Kürtçe haberler ödülü IKB’deki televizyon kanallarına verildi

Kürtçe haber dalında ise K-24 televizyonunda Mahir Yüksel ile Rudaw TV'den Şevket Herki, birinciliği birlikte paylaştı. TRT Kurdi'den Ahmet Yokuş'un çalışması da mansiyon aldı.

Kürtçe program konusunda ise Irak Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet gösteren Waar TV'den Nail Kadırhan birinciliğe layık görüldü.

"Jüri Özel Ödülü" dezavantajlı çocukların eğitimine katkılarından dolayı Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ötükçü ile Diyarbakır'ın tanıtımına katkılarından dolayı sanatçı Bedri Ayseli'ye verildi.

WhatsApp Image 2019-12-07 at 23.04.12.jpeg
İsmail Küçükkaya'nın ödülünü, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek verdi / Fotoğraf: Independent Türkçe 

Küçükkaya ve Hökenek’e yoğun ilgi

"GGC Özel Ödülleri" ise FOX TV'den İsmail Küçükkaya, CNN Türk'ten Semiha Şahin, Haber Global'den Erdoğan Aktaş, Habertürk'ten Hülya Hökenek ve NTV'den Seda Öğretir'e gitti.

Diyarbakırlı gazeteciler, FOX TV'deki programında yerel gazeteleri okuyan Küçükkaya ve Habertürk programcısı Hülya Hökenek'e yoğun ilgi gösterdi.

Ödül töreni, sanatçı Bedri Ayseli'nin konseriyle sona erdi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU