Aladdin'deki tek beyaz oyuncuya film çekeceğini açıklayan Disney tepki gördü

Prens Anders, daha önceki orijinal Aladdin animasyonunda Prens Ahmet diye biliniyordu

Yönetmenliğini Guy Ritchie'nin yaptığı Aladdin, Türkiye'de 24 Mayıs 2019'da vizyona girmişti (IMDb)

Aladdin’in canlı aksiyon türündeki yeniden uyarlamasında yer alan beyaz bir yan karakter için spin-off çekeceğini duyuran Disney, eleştirilerin hedefi haline geldi.

Billy Magnussen'in canlandırdığı, Prenses Yasemin'in sersem talibi Prens Anders, internet yayın platformu Disney+ için kendi spin-off projesinin yıldızı olacak.

Hayranlar projenin, Aladdin'i canlandıran Kanadalı oyuncu Mena Mesud'un filmin gösterime girmesinin ardından yeni roller bulmakta zorlandığını açıkladığı aynı hafta duyurulduğuna dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir tweet'te, “Aladdin'i canlandıran oyuncunun iş bulamadığını açıklamasından hemen sonra Disney, bir sahnedeki yapmacık beyaz adamla ilgili bir spin-off duyuruyor!" ifadeleri yer aldı.

Prens Anders karakteri halihazırda tartışma yaratmış, Disney canlı çekim türündeki yeniden uyarlamasında rolü "beyaz oyuncuya vermekle" suçlanmıştı. 1992'de gösterime giren orijinal Aladdin animasyonunda aynı karakter Prens Ahmet diye biliniyordu. Prens Anders benzer şekilde yeniden uyarlamada beyaz tenli olmayan bir oyuncu tarafından canlandırılmayan tek karakter.

Aladdin rolünü almak için 2 binden fazla oyuncuyu geride bırakan Mesud bu hafta yaptığı açıklamada "Aladdin'in gösterime girmesinden bu yana tek bir seçmeye girmediğini" belirterek, "En azından bir seçmeye girebilir miyim? Yani 'İşte Batman' demenizi beklemiyorum. Ama en azından odaya bir girebilir miyim?.. Bana sadece bir şans verebilir misiniz?" demişti.

Ardından filmde Cin'i oynayan Will Smith gazetecilere, Mesud'un yaşadığı zorlukların “zor tasarlamış” bir endüstriyi yansıttığını söylemişti.

Smith, “Evren gibi; Tanrı, ya da inandığın her neyse, onu zor olması için tasarladı değil mi? Yani zor zamanlar yaşıyorsanız böyle olması gerektiği içindir" diye konuşmuştu.

Disney'in Prens Anders spin-off'unun senaryosunu Jordan Dunn ve Michael Kvamme kaleme alacak ve film Disney+'ta yayımlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU