Nihal Olçok'tan Olçok ailesine yanıt: Soyadımdan vazgeçmeyeceğim

Olçok ailesi, Nihal Olçok'la Erol Olçok'un 2013 yılında boşandığını belirterek, Nihal Olçok'un açıklamalarını tasvip etmediklerini duyurmuştu

Fotoğraf: Twitter

Olçok ailesi Nihal Olçok'un soyadlarını kullanmalarını tasvip etmediklerine yönelik açıklama yaptı. Ailenin açıklamasına Nihal Olçok katıldığı televizyon programında yanıt verdi. 

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok'la birlikte hayatını kaybeden Erol Olçok'un ailesi, yaptığı açıklamada, Nihal Olçok'un Erol Olçok'la 2013 yılında sonlandırdığını belirtmişti:

Nihal Süleymanoğlu'nun kamuoyuyla paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok ailesini bağlamamakta ve şehit Erol Olçok'un hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanım'ın şahsi görüşlerinden ibarettir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erol Olçok, TV5'te katıldığı programda şu yanıtı verdi:

Soyadımdan vazgeçmeyeceğim. Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de ‘Olçoklar’ adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, ‘Nihal’ olarak söylüyordum.

"Olçok ailesinin rahatsız olduğu konu ne?" diye soran Nihal Olçok, şunları da söyledi:

FETÖ ile mücadele edilmediği konusu mu? Eğer Erol ve Abdullah Olçok’un kemikleri sızlıyorsa, benim söylediklerimin arkasında durmadıkları için sızlıyor olabilir. Mahkemenin, ben yaşarken çocuklarımın vesayetini amcalarına vermiş olması, işte Türkiye’de benim başından beri bağırdığım adalet sistemi… Türkiye’de ‘yalnız kadın’ olmak, kadın olmayı bırakmak demektir. Benim iki tane oğlum var ve ben, onlara sığındım. O yüzden Olçok soyadı, benim için Şamil ve Emir’le beraber devam edecek bir gururdur sadece.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU