Musk'ın avukatı milyarderin "pedo guy" dediği kişinin özür dilemesini talep ediyor

Dava edilen Vernon Unsworth: "Neden özür dilemem gerektiğinden emin değilim. Bu benim o zamanki görüşümdü ve görüşümün arkasındayım"

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın servetinin 24 milyar dolar olduğu belirtiliyor (Reuters)

Elon Musk'ın avukatı, milyarderin Tayland'da su basan bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğu ve futbol antrenörlerini kurtarmak için mini denizaltı sağlamayı önermesinin "halkla ilişkiler gösterisi" olduğunu söyleyen Britanyalı mağara dalgıcının özür dilemesini talep ediyor.

Dalgıç Vernon Unsworth'se Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibini kendisine Twitter üzerinden elinde hiç bir kanıt olmamasına karşın "pedo guy" şeklinde hitap ettiği için dava ediyor.

CNN'in gerçekleştirdiği bir röportaj sırasında mevzubahis teklifin "halkla ilişkiler gösterisi" olduğu yorumları için özür dilemeyi reddeden Unsworth, girişimcinin "denizaltısını bir tarafına sokabileceğini" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü Musk'ın avukatlarından Bill Price'ın duruşma sırasında çapraz sorguya aldığı Unsworth "Benim aşağılamam aracaydı (mini denizaltı), Musk'ın kişiliğine değildi." dedi.

Unsworth şöyle devam etti: "Neden özür dilemem gerektiğinden emin değilim. Bu benim o zamanki görüşümdü ve bu görüşün arkasındayım"

Unsworth'un dava dosyası Musk'ın dalgıcın Tayland'daki mağaradan kurtarma çalışmasına yardım etmesinden 5 gün sonra 15 Temmuz 2018'de attığı üç tweet'e odaklanıyor.
 


Musk ilk tweet'i Unsworth'un kurtarma sırasındaki katkısını sorgularken, ikincisinde şunlar yazıyordu: "Kusura bakma pedo guy, gerçekten sen kaşındın." İkinci tweetle ilgili soru soran bir takipçiye cevaben yazılan üçüncü tweette de Musk şöyle yazdı: "İmzalı dolara bahse girerim ki bu doğru"

64 yaşındaki Unsworth çarşamba günü bu tweetlerin kendisini pedofil ve yalancı olarak tanıtarak itibarını zedelediğini öne sürdü, kendisini "aşağılanmış, utanmış, kirletilmiş" bıraktığını söyledi.

Salı öğleden sonra Unsworth'un avukatınca sorgulanan 48 yaşındaki Musk, çarşamba günü dalgıçtan özür diledi ve jüri üyelerine Tesla'da yaşanan zorlu süreç nedeniyle haftada 80'le 100 saat arasında çalışıyor olmasının yarattığı gerginliğin bu çıkışmada payı bulunduğunu öne sürdü.

Perşembe günü Musk'ın avukatları, Unsworth'un itibarının zedelenmediğini ve hatta Tayland ve Britanya yönetimlerinin takdirini kazanan kurtarmadaki rolünden para kazanmayı denediğini öne sürerek hakaret iddiasını zayıflatmaya çalıştı.

10 Numara'daki kabülde Başbakan Theresa May'in yanında dururken pedofil olmakla ilgili bir konuşma geçip geçmediği sorulduğunda Unsworth, "Hatırladığım kadarıyla hayır" dedi.

Unsworth'un hukuk ekibi, bilirkişi Jim Jansen'ın dinlenmesini istedi. Bilirkişi Musk'ın tweetlerinin medyada geniş biçimde yer aldığını ve 33 ülkede 490 İngilizce yazıda boy gösterdiğini ifade etti.

İki kişinin de kapanış ifadeleri alındıktan sonra yargıçların cuma günü Los Angeles'da davayı görüşmesi bekleniyordu.

Üç erkek ve 5 kadından oluşan ABD Bölge Mahkemesi jürisine Musk'ın Unsworth'a hakaret edip etmediği konusunda oybirliği sağlayıp sağlamadıkları sorulacak ve eğer böyleyse Musk'ın zararı telafi etmek için ne kadar tazminat ödemesi gerektiğine karar verilecek.

Unsworth'un davayı kazanması için açıkça kendisini kasteden ve zarara neden olan gerçek dışı bir bilgiyi yayınlamak konusunda Musk'ın ihmalkar davrandığını kanıtlaması gerekiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU