Trump'ın "tırmanılamaz" dediği sınır duvarı saniyeler içinde aşıldı

ABD Başkanı duvara tırmanmanın "çok, çok zor" olduğunu iddia etti

ABD Başkanı Donald Trump, Kaliforniya eyaletinde bulunan Otay Mesa’daki ABD-Meksika sınır duvarını ziyaret ediyor (Nicholas Kamm / AFP)

Donald Trump, ABD-Meksika sınırı boyunca yeni inşa edilen ve “tırmanılamayacağı” konusunda ısrar ettiği duvar inşaatına bir süredir övgüde bulunuyordu.

Ancak internette yayılan video duvara merdivenle kolayca tırmanılabildiğini gösterdi.

Trump eylülde “dünya çapında dağcılar” tarafından test edildiğini ve "tırmanması en zor olandı" dendiğini söylediği duvarın bir kısmının inşaatı önünde durmuştu.

Trump şu ifadeleri kullanmıştı:

Sırtlarında uyuşturucuyla, birçok uyuşturucuyla, duvarlara tırmanan gençlerin resimlerini hepimiz gördük. Yani, onlar inanılmaz dağcılar. Bu duvara tırmanılamaz. Bu çok çok zor.

Bu hafta paylaşılan ve internette yayılan videoda, üç adam sınır çitinin benzer bir kısmına saniyeler içinde tırmanıyor.

 

 

Deseret Sun foto muhabiri J. Omar Ornelas'ın kaydettiği video, duvarın yanında uzun merdiveni destekleyen bir adamla merdivenden yukarı tırmanan iki adamı gösteriyor. Daha sonra merdiven tırabzanlarından kolaylıkla oluklu duvarın diğer tarafına kayıyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump şimdiye kadar mevcut duvarlara ne yenisini ekledi ne de seçim kampanyasında defalarca Meksika tarafından ödeneceği sözünü verdiği ve görünürde ülkeye izinsiz girişleri önleyecek projesi için yeni bir kaynak temin etti.

Mevcut duvar inşaatı, halihazırda var olan çitlerin yerini aldı.

Daha önceki haberler de insanların bir hırdavatçıdan 100 dolardan (yaklaşık 577 TL) daha ucuza alabildiği, yaygın kullanılan ev aletleriyle duvarı nasıl kırabildiklerini göstermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU