Alman Sosyal Demokratlara, Mardinli genel başkan yardımcısı

Almanya'da, Sosyal Demokrat Parti'nin genel başkan yardımcılığına Serpil Midyatlı seçildi. Midyatlı 623 oyun 497’sini aldı

Fotoğraf: spd-geschichtswerkstatt.de

Almanya'da, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başkent Berlin'de "CityCube" Salonu'nda yapılan Olağan Genel Kurulu’nda Serpil Midyatlı, partisinin genel başkan yardımcılığına seçildi.

SPD Schleswig Holstein Eyalet Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Midyatlı kongredeki konuşmasında, “Yoldaşlar ben partinin zirvesine yeni ve güçlü bir rüzgar estiririm. Bunun için sizin desteğinize ve oyunuza ihtiyacım var“ diye konuştu.

Midyatlı, 623 geçerli oyun 497'ini alarak SPD Genel Başkan Yardımcısı oldu. Seçimde, 66 delege "hayır" oyu kullanırken, 60 delege de çekimser kaldı.  Seçimde, genel başkan yardımcıları arasında yüzde 79,8 ile en fazla oyu Serpil Midyatlı aldı.

SPD'nin diğer genel başkan yardımcıları ise Almanya Çalışma Bakanı Hurbertus Heil, Brandenburg Eyalet Milletvekili Klara Geywitz, partinin gençlik örgütü "Jusos"un Genel Başkanı Kevin Kühnert ve Saarland eyaletinin Çalışma ve Ekonomi Bakanı Anke Rehlinger oldu.

Mardinli bir ailenin kızı

44 yaşındaki Midyatlı Almanya Kiel doğumlu. Mardinli bir ailenin çocuğu olan Midyatlı, partisinin Schleswig Holstein Eyalet Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU