Üşüyen köpeği otobüse alan belediye şoförü o anları anlattı: Dışarısı çok soğuktu, gülerek 'Yat uyu' dedim

İstanbul’da bir İETT şoförünün üşüyen bir köpeği belediye otobüsüne aldığı anlara dair görüntüler ortaya çıkmıştı. O görüntülerdeki şoför olan 40 yaşındaki Mehmet Gürhan kalpleri ısıtan görüntülerin çekildiği olayı Independent Türkçe’ye anlattı

İstanbul’da bir İETT şoförünün durakta yolcu almak için durduğunda üşüyen bir köpeği otobüse aldığı anlara dair görüntüler sosyal medyaya düşmüş ve büyük beğeni toplamıştı.

Independent Türkçe,  görüntülerdeki şoför Mehmet Gürhan’a ulaştı.

Aslen Sivaslı olan Gürhan, iki yıldan beri İETT bünyesinde taşeron şoför olarak görev yapıyor. Gürhan, yaşanan o anları şöyle anlattı:

sivaslı.jpg
Mehmet Gürhan / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Dışarısı çok soğuktu, orta kapıdan bindi"

Sabah saat 07.05’te Poligon Mahallesi’nden Kabataş-Fındıklı yönüne doğru sefere başlamıştım. Etiler Akatlar Mahallesi durağına geldiğimde köpek orta kapıdan içeri girdi. Dışarıda aşırı soğuk ve buzlanma var diye müdahale etmedim. Zaten içerisi kalabalık korkar bir durak sonra iner dedim.

köpek.jpg
Gürhan'ın otobüsüne binen köpek uzun süre koltukta uyudu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Hadi o zaman yat uyu dedim"

Gürhan'ın bir süre sonra iner dediği köpeğin halen otobüste olduğunu farketmesi ise son durakta olmuş. 

Son durağa Kabataş'a geldiğimde unutulan bir poşet veya cüzdan var mı diye aracın içini kontrol ettiğimde en arkadaki koltuklardan birinde köpeğin halen kıvrılıp yattığını gördüm. İndirecektim ancak hem dışarısı çok soğuktu hem de o bölgedeki aşırı araç trafiğinde araç çarpar diye düşünerek vazgeçtim. Gülerek ‘Madem yerini buldun, hadi o zaman yat uyu’ diyerek bindiği yere kadar götürmeye karar verdim. O da zaten beni görünce istifini bozmadı kendini sevdirmeye başladı. Aldığım yere kadar götürdüm orada mecburen kurallar gereği artık indirmem gerekiyordu. İnmek istemiyordu. Kucağımda başını okşarak indirdim.

kediler.jpg
Gürhan son duraklardaki kedi ve köpekleri besliyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Duraklardaki kedi köpekleri besliyor

Görüntülerin bir yolcu tarafından sosyal medyaya verilmesiyle gündem olan Gürhan’ın daha önce başına böyle bir olay gelmemiş.

Kendisinin de bir hayvansever olduğunu söyleyen Gürhan sözlerini şöyle devam ettirdi:

Kendim de bir kangal köpeği besliyorum. Son duraklarda genellikle kediler köpekler oluyor. Sefer sıramızın gelmesini beklerken son durakta bekleyen kedilere, köpek mama, süt, biraz büyüklerse salam parçaları veriyorum.

köpeksevgisi.jpg
Gürhan'ın kendisi de bir hayvansever. Sivaslı olan Gürhan, kangal köpeği besliyor.

 

Yüzlerce tebrik mesajı aldığını söyleyen Gürhan’ın, sokaklardaki hayvanlara ve havaların soğuk olmasına dikkat çekerek herkese bir mesajı var: “Satın alma sahiplenmenin tam zamanı”

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU