Hindistan’da tecavüz şüphelileri, kendilerini suçlayan kadını yaktı

Hindistan'da bir kadın, tecavüz duruşmasına giderken suçladığı kişiler tarafından yakıldı. Hava ambulansı ile hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı. 5 saldırgan tutuklandı

Hindistan'da 27 Kasım'da da tecavüze uğrayan bir kadın öldürüldükten sonra yakılmıştı / Fotoğraf: AP

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinin kuzeyindeki Unnao kentinde, bir kadın, mart ayında 2 erkeğin kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Şikayetçi kadın, perşembe günü tecavüz duruşmasına giderken, aralarında suçladığı iki kişinin de bulunduğu bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırganlar darp ettikleri, kadını ateşe verdi. Vücudu yüzde 90 oranında yanan 23 yaşındaki kadın, hava ambulansıyla yerel hastaneden başkent Yeni Delhi'deki Safdarjung Hastanesi’ne nakledildi.

Ağır yaralı kadın, Cuma gecesi yaşamını yitirdi. Polis, saldırıyla ilgili tecavüzle suçlananlar dahil 5 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Muhalefet, eyalette iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) kadının güvenliğini sağlamamakla suçladı.

Trafik kazasında milletvekili parmağı

Uttar Pradeş'te BJP üyesi bir milletvekilini tecavüzle suçlayan bir kadın da temmuz ayı sonunda "trafik kazasında" ağır yaralanmıştı. Milletvekili, "kazada" parmağı olduğu gerekçesiyle partiden ihraç edilmişti.

Tecavüzcüleri polis vurdu

Telangana eyaletinin başkenti Haydarabad'da  ise 27 Kasım akşam saatlerinde 27 yaşındaki veteriner kadına tecavüz eden 20 ila 26 yaşlarında 4 saldırgan, genç kadını boğarak öldürdükten sonra cesedini bir köprünün altında benzin dökerek yakmıştı. Olayla ilgi tutuklanan 4 zanlı 5 Aralık’ta olay yerindeki tatbikat sırasında polisler tarafından vurularak öldürülmüştü. Polis, zanlıların polisin silahını alarak kaçmaya çalıştıklarını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU