Britanyalı dalgıca "pedofil" diyen Elon Musk, mahkemede ifade verecek

Avukatlar bir Tesla'sı olan ya da milyarder iş adamından nefret eden herkesi jüriden ayıklama çabası içinde

Musk, Unsworth’a iftira attığı iddiasına karşı kendini savunmaya hazırlanıyor (AP)

Elon Musk, önceden “pedofil (pedo guy)” diye nitelediği İngiliz dalgıcın açtığı hakaret davası için mahkemeye çıkacak.

Tesla ve SpaceX’in sahibinden, geçen yıl Tayland’da su basan mağarada mahsur kalan öğrencilerin kurtarılmasıyla ilgili Twitter yazışması sırasında Vern Unsworth’a yaptığı yorumları açıklaması istenecek.

Her ikisi de çocukların kurtarılması çabalarına katılmıştı. Musk çocukları mağara ağından çıkarmaya yardım etmesi için tasarlanan küçük bir denizaltının geliştirilmesini koordine etmişti.

Tayland hükümetine kurtarma operasyonu sırasında tavsiyelerde bulunan Unsworth ise Musk’ı “reklam yapmakla” suçlamıştı ve milyarder girişimcinin “denizaltısını bir tarafına sokabileceğini” eklemişti.

Sonradan silinen tweetlerde Musk, Tayland donanmasıyla mağara bölgesine gittiğinde hiç Britanyalı gurbetçi görmediğini ve Unsworth’ün Tayland’da yaşadığı bilgisinin “şüpheli” olduğunu belirtmişti.

Musk daha sonra “Üzgünüm pedofil adam, bunu gerçekten sen istedin” diye eklemişti.

Hakaret davası Los Angeles’da federal mahkemede görülecek. Duruşmada Musk “pedofil adam” ifadesiyle Unsworth’ü gerçekten pedofil olmakla suçladığını reddecek.

Dava dosyasında Musk, “Büyüdüğüm Güney Afrika’da ‘pedo guy’ yaygın kullanılan bir kötü sözdü. 'Ürkütücü yaşlı adam (creepy old man)' ifadesiyle eş anlamlıdır ve birinin görünüşünü ve davranışını aşağılamak için kullanılır” ifadesini kullandı.

İngiliz dalgıcın avukatları, Unsworth’ün çocuk tacizcisi olduğunu ilişkin kanıt bulması amacıyla Musk’ın özel dedektif tuttuğunu iddia ediyor.

Her iki tarafın avukatları tarafsız bir jüri oluşturulması için jüri adaylarına sorular yöneltti.

Unsworth’ün avukatları jürilerin bir Tesla’sı olup olmadığını sorarken, Musk’ın ekibiyse milyarder iş adamı hakkında ters görüşlere sahip kişilerin ayıklanması için girişimde bulunacak.

Potansiyel jüri üyelerine sorulacak sorulardan biri şöyle:

Milyarder iş adamına dair keskin düşünceleriniz var mı?

Twitter’daki paylaşımını silmesinin ardından Musk, kullandığı dilden dolayı pişmanlığını dile getirdiği bir özür paylaşmıştı.

“Unsworth’ün bana karşı olan eylemleri, benim ona yönelik eylemlerimi haklı çıkarmıyor ve bu yüzden Unswort’ten ve liderliğini üstlendiğim şirketlerden özür diliyorum" diyen Musk şu ifadeleri kullanmıştı:

Sözlerim; Unsworth’ün bazı gerçek dışı ifadelerde bulunması ve dalgıç ekibinin liderinin belirttiği teknik özelliklere göre iyi niyet göstergesi olarak geliştirilen mini denizaltıyla cinsel ilişkiye girmemi önermesinin ardından öfkeyle söylendi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU