Elon Musk, Britanyalı dalgıcın açtığı hakaret davasını kazandı

Davacının avukatı, “Bu karar herkesin itibarını tehlikeye atıyor” dedi

Elon Musk ilk duruşmaya 3 Aralık'ta çıkmıştı (AFP)

Elon Musk, Vernon Unsworth'un açtığı hakaret davasını cuma günü kazandı. Jüri üyeleri, davayı açan Britanyalı mağaracının 190 milyon dolarlık tazminat talebini hızla reddetti.

Tayland'da geçen sene bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılmasına yardım eden Britanyalı dalgıç Unsworth, Musk’ın kurtarma operasyonu için hazırlattığı mini denizaltı için yaptığı yorumda Tesla CEO’sunu reklam yapmakla suçlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Musk, Twitter hesabından Unsworth’e “pedofil (pedo guy)” demişti. Musk, gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımı silerek, Unsworth'tan özür dilemişti. Unsworth ise Los Angeles'ta Musk'a dava açmıştı.

Reuters’ta yer alan habere göre, davanın beş kadın ve üç erkekten oluşan jürisi, 45 dakikalık bir düşünme sürecinin ardından oybirliğiyle Musk’ın lehine karar verdi.

Davacı Unsworth’un avukatı  L. Lin Wood’a göre jürinin kararı, hakaret içeren Twitter yorumlarıyla hukuki mücadele vermek için daha yüksek bir yasal eşik gerektiğini gösterdi.

Kararın açıklanmasının ardından gazetecilere konuşan Wood, “Bu karar herkesin itibarını tehlikeye atıyor,” dedi:

İstediğimiz karar bu değildi ama yolun sonuna geldik ve bu bölümü kapatıyoruz.

Tesla ve Space X’in kurucusu, ifadesinde, önce İngiliz dalgıcın kendisine hakaret ettiğini ve bunun üzerine kendisinin de ona cevap verdiğini söylemişti.

“Büyüdüğüm Güney Afrika’da ‘pedo guy’ yaygın kullanılan bir kötü sözdü” diyen Musk, aslında dalgıcın gerçekten pedofil olduğunu kast etmediğini ifade etmişti.
 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU