"Black Friday" manşetinin damga vurduğu Inter-Roma maçında gol sesi çıkmadı

İtalyan gazetesinin maçtan iki gün önce siyahi oyuncular Romelu Lukaku ve Chris Smalling'i hedef alarak "Black Friday" manşetiyle haftaya damgasını vuran maçta lider Inter, konuk ettiği Roma ile berabere kaldı

Chris Smallig - Romelu Lukaku / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 15. haftasının açılış maçında Inter, konuk ettiği Roma ile golsüz berabere kaldı.

Milano’daki Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısında, iki takım da kontrollü hücumlarla birbirlerinin kalesinde gol aradı ancak devreye golsüz eşitlikle gidildi.

Maçın ikinci yarısında da hem Inter hem de Roma yakaladıkları gol şanslarını değerlendiremeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi ve iki takım da 1'er puana razı oldu.

Bu sonuçla lider Inter puanını 38'e yükseltti ve en yakın takipçisi Juventus ile arasındaki puan farkını da 2'ye çıkardı. Ligde yarın oynanacak Lazio-Juventus maçında, siyah-beyazlı takım galip gelmesi durumunda, geçen hafta Inter’e kaptırdığı liderlik koltuğunu geri alacak.

Milano deplasmanından 1 puanla dönen başkent takımı ise puanını 29 yaparak, 4. sırada yer aldı.

Roma kadrosunda bulunan Türk oyuncular Cengiz Ünder ile Mert Çetin, bu karşılaşmada görev almadı.

 

 

Ne olmuştu?

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere dello Sport, Inter ile Roma arasında oynanan maçtan iki gün önce, Inter’in Belçikalı siyahi forveti Romelu Lukaku ile Roma'nın İngiliz siyahi stoperi Chris Smalling’in fotoğraflarını kullanarak, "Black Friday (Kara Cuma)" manşeti atmasına başta iki kulüp olmak üzere pek çok taraftar sosyal medya üzerinden tepki göstermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelen tepkiler üzerine Corriere dello Sport Direktörü Ivan Zazzaroni, manşetlerine ilişkin "Farklılığa övgü" başlığını attığı açıklamasında, bazı sosyal medya kullanıcılarının klavyelerini kullanarak kendilerine çamur attığını savunmuştu.

Yaşananların ardından Serie A ekipleri, iki siyahi oyuncunun fotoğrafının üstüne "Black Friday" manşetini atan Corriere dello Sport’a ocak ayına kadar tesislere giriş yasağı, oyuncuların ve teknik heyetin de gazete faaliyetlerine katılmayacağını açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU