Irak'ta gösterilerde bıçaklanan gazeteci hayatını kaybetti

Başkent Bağdat'ta, hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü el-Hallani Meydanı'nda bir gazeteci öldürüldü. Bir foto muhabiri de evinin önünde kimliği belirsiz silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Bağdat'taki gösterilerde bir gazeteci hayatını kaybetti / Fotoğraf: AA

Irak’ta 1 Ekim’de başlayan gösteriler devam ediyor. Bağdat Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir kaynaktan alınan bilgiye göre, foto muhabiri Ahmed el-Muhenne, gösterilerin sürdüğü Tahrir Meydanı yakınlarındaki el-Hallani Meydanı'nda uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti.

Başkentteki protestoları takip eden gazeteci Muhenne'nin, el-Hallani Meydanı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan silahlı saldırı sırasında çıkan kargaşada bıçaklandığı belirtildi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet karşıtı gösterileri ilk günden takip eden isimdi    

Savaş muhabiri olarak Ortadoğu'daki sıcak gelişmeleri takip eden Ahmed el-Muhenne, Irak'ta IŞİD'e karşı verilen mücadele sırasında birçok haberin takibini yapmıştı. 

Muhenne, aynı zamanda başkent Bağdat'taki hükümet karşıtı gösterileri ilk günden itibaren yakından takip etmişti.

Irak'ta proıtestoları takip eden foto muhabiri Zeyd Muhammed el-Hafaci'nin de kaçırıldığı iddia edildi. Hafaci'nin takip ettiği gösterilerin ardından evinin önünden kimliği belirsiz silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü. 

Bir günde 16 ölü, 70 yaralı

Dün akşam saatlerinde el-Hallani Meydanı'na kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından yapılan baskında göstericilerin üzerine rastgele ateş açılması sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi de yaralanmıştı. 

 

bağdat gösteri
Irak'ta gösteriler devam ediyor / Fotoğraf: AA

 

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 16 kişinin ölümüne, 70 kişinin yaralanmasına neden olan kanlı saldırıya rağmen, protestocular şehrin farklı yerlerinden el-Hallani Meydanı'na gelmeye devam ediyor. 

Irak Parlamentosunun Başbakan Adil Abdulmehdi'nin istifasını kabul ettiği pazar gününden bu yana ilk kez can kaybı yaşandı.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU