Bakanlık "Real Madrid'e sponsor olduğu" iddialarını yalanladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İspanyol gazetesi Marca'nın ortaya attığı "Türkiye Turizm Ofisi, Real Madrid'e sponsor oldu" iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi

Fotoğraf: Reuters

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid ile sponsorluk anlaşması imzaladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İspanyol Marca gazetesi, dün yayınladığı haberde, Turkiye Turizm Ofisi'nin Real Madrid'in antrenman formalarına sponsor olmak için 12 milyon euro karşılığında anlaştığını iddia etti. 

 

 

Haberde ayrıca, eflatun-beyazlıların yıllık 70 milyon euro karşılığında Fly Emirates ile 2022'ye kadar sürecek sözleşmesi olduğundan da bahsedildi. 

Haberin medyada yer almasının ardından gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: 

Bakanlığımızın İspanyol futbol kulübü Real Madrid’e sponsor olduğu yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız ile Real Madrid arasında herhangi bir sponsorluk anlaşması yapılmamıştır. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU