Keanu Reeves'in sevgilisi Alexandra Grant “tehlikeli güzellik kalıplarını” eleştirdi

Sanatçı “saç boyalarındaki zehire artık dayanamadığını” söyledi

Keanu Reeves'in Grant'le birlikteliği sosyal medyada çok konuşulmuştu (AFP)

Alexandra Grant tehlikeli güzellik kalıplarını eleştirerek beyaz saçlarını neden boyamadığını açıkladı. 

Keanu Reeves'le bir birlikteliği olan sanatçı konuyu Instagram'da tartıştı ve kalıcı saç boyaları ve kimyasal düzleştirici kullanmanın kadınlarda artan meme kanseri riskiyle bağlantılı olduğunu gösteren yeni bir çalışmanın ekran görüntüsünü yayımladı. 

Grant, “Vay canına. Bugünün haberi… Rakamlar şok edici, özellikle de beyaz tenli olmayan kadınlarda" diye belirtti. (Grant yazısında, İngilizce "woman" [kadın] kelimesi yerine "womxn" ifadesini kullanıyor - ed.n.) Bu ifade, transeksüel ve beyaz tenli olmayan kadınları da doğrudan içermek için kullanılan alternatif bir yazım biçimi.

Grant sözlerine şöyle devam etti:

20'lerimin başında, erken yaşta saçım beyazladı. Ve boyalardaki zehirlere artık tahammül edememeye başlayana dek saçımı her renge boyadım. 30'lu yaşlarımda saçımın 'sarışın' olmasına izin verdim... Her kadının her yaşta nasıl görünmek istediğini seçebilmesini seviyor ve destekliyorum. Ama/ve, eğer kadınlar güzellik standartları nedeniyle perişan oluyorsa… o zaman şu güzellik standartları hakkında konuşalım!

46 yaşındaki sanatçı sözlerini, "Tüm kadınlara sevgiler!" diyerek noktaladı.

International Journal of Cancer'da yayımlanan çalışmaya göre kalıcı saç boyası kullanan kadınların meme kanserine yakalanma olasılığı, bu ürünleri kullanmayan kadınlara göre yüzde 9 daha fazla. 

Siyahi kadınlar için risk daha da yüksek. Kalıcı saç boyası kullanımı, hastalığın görülme riskinde yüzde 45'lik bir artışla bağlantılı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay LACMA Art + Film Gala kırmızı halısında Reeves'le ilişkisini kamuya duyuran Grant'ın paylaşımı, Instagram hesabını zararlı güzellik kalıplarına karşı mücadele için kullanması nedeniyle övgüyle karşılandı. 

Bir kişi “Bu fikrini ve böylesine kişisel bir deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim” diye yazdı. 

Bir diğeriyse, “Bu önemli mesajı paylaştığın için çok teşekkür ederim” dedi. 

Grant ve Reeves yıllardır arkadaş ve daha önce aktörün Ode to Happiness (Mutluluğa Övgü) ve Shadows (Gölgeler) adlı kitaplarında birlikte çalıştılar. 

Çift ayrıca, web sitesindeki ifadeyle “düşünceli, yüksek kaliteli, türlere ve türler arasına uyan sanatçı merkezli kitaplar” yayımlayan "X Artists' Books" adlı yayınevini de birlikte kurmuştu. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU