"Hong Kong ekonomisi protestolar nedeniyle küçüldü"

Yetkililer Hong Kong ekonomisinin protestolar nedeniyle üçüncü çeyrekte küçüldüğünü söyledi

Hazirandan bu yana süren şiddetli protestoların ülke ekonomisini kötü etkilediği Hong Kong yönetimi tarafından daha önce de ifade edilmişti (Reuters)

Hong Kong özel idari bölgesi yönetiminin finanstan sorumlu sekreteri Paul Chan toplumsal huzursuzluğun, ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde iki daralmasına neden olduğunu söyledi. Bugün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Chan, ekonomiye dair tahminleri kabaca açıkladı.

Reuters’ın haberine göre, Hong Kong ekonomisinin on yıldır ilk kez üçüncü çeyrekte resesyona girdiğini kasımda hükümetin verileri doğrulamıştı. Ekonominin kötüye gitmesinin nedeni artan şiddetli protestolara, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına bağlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetimin hazırladığı mevsimsellikten arındırılmış verilere göre Hong Kong ekonomisi temmuz-eylül döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,2 küçüldü ve bir önceki yıla göre yüzde 2,9 daraldı. 

Geçen hafta ABD Başkanı Trump, Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamıştı. 

Bu hafta yaptığı açıklamada Hong Kong Özel İdari Bölge Baş Yöneticisi Carrie Lam de, protestoların ve ABD'nin onayladığı yasa tasarının ekonomiyi kötü etkileyeceğini belirtmişti. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU