Nagehan Alçı: Şiddet uygulayan erkekleri e-Devlet’te damgalayın, iş vermeyin

Alçı kadınların konuştukça erkeklerin korkacağını ifade etti

Fotoğraf: İHA

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, şiddet uygulayan erkeklerin en ağır cezalara mahkum edilmesi gerektiğini ifade ederek, işverenlerin bu kişilere iş vermemesini, devletin ise kadına karşı şiddet suçundan yargılananları özel olarak işaretlemesini talep etti.

“Şiddeti en ağır cezalara mahkum etmedikçe, bu vandalları, bu vahşileri korkutup, içlerindeki kriminal canavarı hapisle, sosyal baskıyla, işsizlik sopasıyla ezmedikçe duracakları yok” ifadesini kullanan Alçı, “Hakimlere sesleniyorum: Mevcut yasaları işletin! En üst cezaları verin. Kadına şiddeti ağır cezada yargılayın. Tutuksuz yargılamayı unutun” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk’te “Ceren Özdemir’in katilinin açık cezaevine sevk kararını verenler açıklanmalı”  başlığıyla bir yazı kaleme alan Alçı, işverenlere, devlete ve topluma seslendi.

Alçı işverenlerden şunları yapmasını istedi:

Sicilinde bu konuda en ufak bir pürüzü olana iş vermeyin. Mevcut çalışanlarınız arasında böyle profiller varsa onları işten çıkarın! İşsizliğe mahkum edin!

Devlete şiddet uygulayan erkekleri işaretlemesi gerektiğini ifade eden Alçı şu talepleri sıraladı:

E-devlette kadına karşı şiddet suçundan yargılananları özel olarak işaretleyin. Onların kimliklerinin ayrılmaz bir parçası olsun bu utanç. Silinemesin. Hastaneye gittiklerinde de, SGK’ya ihtiyaç duyduklarında da karşılarına çıksın. Herkes bilsin.

Kadınlar, kocalarınızı afişe edin

Alçı topluma seslendiği yazısının ilgili bölümünde, “Nasıl ki erkekler yıllardır kendi suçlarını örtmekte dayanışıyorlarsa, siz de size şiddet uygulayanı, sizi ezeni bezdirmekte, onu toplumun içinde utandırmakta dayanışın. Kocalarınızı afişe edin. Babalarınızı afişe edin. Sevgililerinizi, patronlarınızı, bölüm şeflerinizi afişe edin. Kol kırılır, yen içinde kalır demeyin. Konuşun! Korkmayın! Korktukça üstünüze geliyorlar. Siz konuştukça onlar sizden korkacak” dedi. 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU