Corbyn seçimi kazanırsa evsizliği protesto için başbakanlığın Chequers konutundan vazgeçecek

"Bu doğru olmaz. 150 milyarderi olan bir ülkeyiz ve hala sokaklarda uyuyan insanlarımız var"

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn verdiği röportajda, Birleşik Krallık'taki evsizlik konusuna değindi (Reuters)

Jeremy Corbyn genel seçimleri kazanması halinde, artan evsizliği protesto için Chequers kırsalındaki lüks sayfiyeden vazgeçeceğini söyledi.

İşçi Partisi lideri, devlet tarafından sağlanan malikaneyi kullanıp kullanmayacağı sorulduğunda "Bu doğru olmaz. 150 milyarderi olan bir ülkeyiz ve hala sokaklarda uyuyan insanlarımız var" cevabını verdi.

Bununla birlikte Corbyn, Kraliçe'nin Noel mesajını "genellikle" izlediğini söyleyip, daha sonra sabah saatlerinde yayımlandığı yanılgısına düşünce başına iş açtı.

ITV'deki röportaj sırasında yaptığı en romantik şeyi anlatmayı da reddeden Corbyn, "Vay, bu zor bir soru. Kimse asla beni romantik biri olarak görmüyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Romantik anlamda yaptığı en çılgın ve gözü kara şey” sorulduğundaysa Corbyn, “Böyle bir soruyu televizyonda soramazsınız" yanıtını verdi.

Gölge kabinenin Maliye Bakanı John McDonnell da daha önce Dorneywood kırsalında maliye bakanına tahsis edilen konutu terk edip halka açacağını söylemişti.

ITV'de "Başbakan olursanız Chequers'ten vazgeçmeyi düşünür müsünüz?" diye sorulduğunda Corbyn'in cevabı "Elbette düşünürdüm" oldu.

Corbyn, röportajı yapan Julie Etchingham “Oturup Kraliçe'nin Konuşması'nı izliyor musunuz?” diye sorduğundaysa "Sabahları, genelde bizde de (konuşma) açık oluyor, bazen" dedi.

Etchingham'ın "Konuşma sabah değil, öğleden sonra saat üçte veriliyor" yanıtı Corbyn'in "Tekrarı verildiğinde, öğleden sonra" demesine neden oldu.

 

 

Daha sonra Etchingham, “Yani ailecek oturup Kraliçe'nin konuşmasını izlemiyorsunuz” deyince Corbyn, “Noel Günü çok fazla televizyon izlemiyoruz (...) Belki akşamında bir film. Şey, Noel sabahında biraz egzersiz yapmayı seviyorum" diye konuştu.

Corbyn sonunda da şunları söyledi:

Yapacak çok, çok şey var. Noel'de ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Açıkçası, tıpkı herkes gibi (...) Ayrıca, Noel Günü'nde veya arifesinde evsizler yuvasını ziyaret edip, buradaki insanların yaşamlarının kendilerine değer veren bir hükümetle nasıl daha iyi olabileceğine dair onlarla konuşuyor, anlatıklarını dinliyorum.

Corbyn'e aynı zamanda, Buckingham Sarayı'nda Donald Trump'la yüzleşeceğini söylediği halde gerçekte onunla konuşmayı başaramamasının utanç verici olup olmadığı da soruldu.

Corbyn'in cevabı “Kesinlikle değil (...) Kesinlikle, hiç de bile. Düşüncelerimi açıkça dile getirdim ve açıkça dile getirmeye devam edeceğim" oldu.

Ayrıca, tartışmalı ABD Başkanı'yla iyi ilişkiler sürdürmenin önemli olup olmadığı sorulduğunda Corbyn, “Tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki buna Başkan Trump da dahil, evet” cevabını verdi.

İşçi Partisi lideri, Trump'la nasıl iyi bir ilişki kuracağı sorulduğunda öncelikle "üzerinde fikir birliğine vardıkları meseleleri çözeceğini" söyledi.

Ardından Corbyn, “Onu hem ticari meselelerde hem de özellikle iklim değişikliği ve Paris İklim Anlaşması'nın önemi konusunda ikna etmeye çalışacağım (...) Umarım Paris'ten daha ileriye gidebiliriz, çünkü küresel ısınmanın bu hızda devam etmesine izin veremeyiz. Aksi takdirde hepimiz tehlike altında olacağız" diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU