Demirören Grubu yazarları arasında Can Yaman ‘çelişkisi’

Demirören Grubu’na ait Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde oyuncu Can Yaman’ın sözlü taciziyle ilgili farklı açıklamalar geldi

Davetli olarak gittiği İspanya’da bir televizyon programına konuk olan oyuncu Can Yaman’a kadın bir izleyici “Buradan Can Yaman'ın mükemmel, ideal bir insan olduğunu düşünerek gideceğiz ancak bize Can Yaman'ın bu dünyadan olduğunu kanıtlayacak bir şeyler anlatabilir misin” diye sordu.

Yaman, stüdyonun arka tarafını göstererek “Arka odaya geçelim” deyince şaşkınlığını gizleyemeyen çevirmen "Çevireyim mi" diye sordu. Gülerek karşılık veren Yaman “Hayır” dedi.

Söz konusu görüntüler tepkilere yol açarken Demirören Holding’e ait Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde oyuncu Can Yaman’ın ifadeleri farklı şekilde yorumlandı.

Milliyet gazetesi yazarı Asu Maro, konu hakkında bugünkü köşe yazısında şu satırları kaleme aldı:

Çok ‘mükemmel’ göründüğünü düşünüp “Bu dünyadan olduğunu anlamamızı sağlayacak bir şeyler anlatabilir mi? diyen kadın izleyiciye “Arka odaya geçelim, göstereyim” dedi. Çevirmen utandı çevirmeye. Yetinmedi, “Nasıl bir gösteri bekliyor?” diye sordu, hani “Pantolonunu indirsin” dese yapacak adeta ve bu onun bu dünyadan olduğuna dair bir gösterge sayılacak! “Gelsin yakınıma dokunsun isterse” dedi, kadın gelmedi, bitmedi, “Ben ona bir fırsat verdim” dedi.

Şimdi bu kadın “Bu adam beni taciz etti” dese “Daha neler, şaka yaptım” olacak değil mi cevap? Zaten menajerinden bunun “Spontane gelişen bir espri” olduğuna dair açıklama geldi bile. Gelgelelim hiç komik değil. Gerçek hayatta sokakta adamın biri size “göstermek” isterse buna gülmezsiniz. Söyleyenin Can Yaman olması durumu hoş kılmıyor. Ve o yayında, o kadar insan izlerken yapılabilen rahatsız edici “şaka”lar silsilesi, setlerde tacize uğradığını söyleme cesareti bulan kadınların kapalı kapılar ardında neler yaşıyor olabileceğine dair bir fragman. Üstelik o kendisine dokunmanın gerçekten bir “fırsat” olduğuna inanıyor. Pek çok başka ünlü aktörümüz gibi. Bir daha şikâyetçi olan kadınları şakadan anlamamakla suçlarken aklınızda bulunsun.

Hürriyet yazarı Ömür Gedik ise ayrı fikirde:

Can Yaman’ın bir röportaj sırasında kendisine soru yönelten kadın izleyici için sarf ettiği “Arka odaya geçelim” cümlesi olay oldu. Sonrası kıran kırana, vuran vurana. Onunla arka odaya geçme imkanı olsa bir dakika bile düşünmeyecek kadınlar tarafından bile eleştirildi Can. Pes yani. İşte biz buna “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyoruz. Can’a tavsiyem biraz inzivaya çekilsin, kendini dinlesin.
Kötücül yorumları da kafasına takmasın.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU