Kazancı Bedih göçeli 15 yıl oldu

Gazelhan Bedih Yoluk için Şanlıurfa'da kabri başında anma töreni düzenlendi

Kazancı Bedih ölümünün 15'inci yılında sevenleri tarafından anıldı

Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Çadırcı, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ile sanatçının çok sayıda seveni katıldı.

"Gazellerin Piri"nin anma töreninde dualar okundu, mezarına karanfiller bırakıldı.

 

Kazancı Bedih 20 Ocak 2004'te Şanlıurfa'daki evinde katalitik sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek eşi ile birlikte hayatını kaybetmişti. 

 

Kazancı Bedih kimdir?

Bedih Yoluk, 1 Ocak 1929 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverekli Mahallesi'nde doğdu. Asıl mesleği kazancılık olduğu için ‘‘Kazancı Bedih’’ adıyla bilindi.

Şanlıurfa Belediyesi'nde 26 yıl çalıştıktan sonra 1986 yılında emekli oldu. Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu en ünlü gazelhanlardan biri olan Kazancı Bedih; Fuzuli, Nabi, Nezihe, Furugi, Abdi gibi çeşitli şairlerin gazellerini Şanlıurfa makam geleneğine uygun olarak, davudi ve etkileyici sesiyle okurken, iyi derecede ud, tambur ve cümbüş de çalardı.

1996'da ‘‘Eşkıya’’ filminde okuduğu ‘‘Nice bu hasreti dildar ile giryan olayım/Yanayım aşkın ile büryan olayım’’ gazeliyle tanınıp sevildi. Kazancı Bedih, birçok türkü ve gazeli bize yeniden sevdirdi. 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU