'İstismarı tekrar tekrar anlatmak zorunda kalıyoruz, acımızı yaşayamıyoruz'

Küçük yaştaki akrabasına sistematik bir şekilde yıllarca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 68 yaşındaki V.T. hakim karşısına çıktı. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildiği duruşma 10 Mart'a ertelendi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Küçük yaştaki akrabasına sistematik bir şekilde yıllarca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 68 yaşındaki V.T. hakim karşısına çıktı. 10 Mart saat 10.30'a ertelenen duruşmada, sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, istismar nedeniyle intihar ettiği belirtilen Ahmet Emre Yıldır'ın ailesi ve avukatları ile sanık V.T.'nin avukatları hazır bulundu. Sanık Tarhan, duruşmada SEGBİS sistemiyle katıldı.

Yaklaşık 6 saat süren duruşmaya, Ahmet Emre Yıldır'ın arkadaşları ve ailesine destek vermek isteyen 100'ü aşkın insan da katıldı. Duruşmanın başlangıcında sanık avukatlarının izleyiciye kapalı olması talebi kabul edilince, salonda yalnızca avukatlar ve müştekiler kaldı. 

Duruşma sırasında Ahmet Emre Yıldır'ın annesi, babası ve ablaları fenalık geçirince salondan dışarı çıkarıldı. Anne Yıldır, sanık avukatlarına tepki gösterdi.

Ablası Derya Gür: İstismarı tekrar tekrar anlatmak zorunda kalıyoruz

Edirne Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Ahmet Emre Yıldır'ın ablası Derya Yıldır Gür, kardeşi intihar ettikten sonra başlatılan soruşturma sürecinde defalarca istismarı anlatmak zorunda kaldıklarını ve acılarını yaşamaya fırsat bulamadıklarını söyledi. Kardeşinin sembol olduğunu belirten Gür, "Çocuk istismarı, kadın cinayeti gibi konularda adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi.

Gazetecilerin de alınmadığı duruşmada, savcının dosyada delil olarak bulunan ve V.T.'nin istismarı kabul ettiği öne sürülen ses kaydının Adli Tıp tarafından incelenmesini talep ettiği öğrenildi.

Avukat Uçanok: Ahmet Emre'nin mücadelesini devam ettiriyoruz

Ahmet Emre Yıldır'ın ailesinin avukatı Merve Uçanok, duruşma sırasında Yıldır'ın intihardan önce bir arkadaşıyla yaptığı konuşmanın kaydını mahkemeye sundu. 

Uçanok'un sunduğu konuşma kaydında, Yıldır bir arkadaşıyla Whatsapp üzerinden attığ mesajlarda, istismarı kabullenmekte zorlandığını ancak zanlının cezasını çekeceğine inandığını belirtiyor. Yıldır, ailesinin olayı öğrendikten sonra kendisine çok destek olduğunu da sözlerine ekliyor.

Duruşmanın ardından da gazetecilere konuşan Uçanok, "Ahmet Emre Yıldır, yaşamına son vermeden önce bir adalet mücadelesi başlattı. Sonuç alamayacağını düşündüğü için yaşamına son verdi. Bizler şimdi, onun mücadelesini devam ettiriyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Ahmet Emre Yıldır, akrabası V.T. ilk istismarına 9 yaşındayken maruz kalıyor. Vedat Tarhan'ın işi nedeniyle Ahmet Emre Y.'nin ailesinin evinde yaşarken başlayan istismar, sistematik bir şekilde 9 yıl sürüyor.

Ahmet Emre, üniversite eğitimi için Edirne'ye giden Ahmet Emre Y., kendisine istismarda bulunan V.T.'nin de aynı kentte yaşaması nedeniyle eğitimini yarıda bırakıyor ve tekrar sınava hazırlanarak İstanbul'daki bir üniversiteden mezun oluyor.

Üniversiteden sonra kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirmek üzere birliğine katılan Ahmet Emre, bir arkadaşının el şakası yapması sonrasında sinir krizi geçiriyor ve yaşadıklarını ailesine anlatıyor. Ardından da V.T. hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar veriyor.

V.T.'yi arayarak geçmişte yaşadıklarını konuşan Ahmet Emre, görüşmeyi kayıt altına alıyor ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyor.

Suç duyurusunun ardından 52 gün boyunca işlem yapılmaması nedeniyle bunalıma giren Ahmet Emre, ailesinin anlatımına göre, "Bana bunları yapan, hayatımı karartan bu kişiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Bana geri dönüş bile yapılmadı, ifadeye bile çağırmadılar" dedi ve 29 Nisan'da 15. kattaki evinin balkonundan intihar ederek yaşamına son verdi. 

İntihar vakasını incelemek için olay yerine gelen savcı, Ahmet Emre'nin ailesi tarafından istismardan haberdar edildi ve intihar ile istismar dosyaları birleştirilerek V.T. tutuklandı.

V.T. tutuklandıktan sonra ilk kez 8 Ağustos'ta hakim karşısına çıktı. "Delillerin büyük ölçüde toplanması, tutuklu kaldığı süre, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmayışı, sabit ikamet sahibi olması" gibi gerekçelerle de tahliye edildi. 

Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği istismar ve intihar vakasının ardından, 16 Ağustos'ta V.T. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. V.T. 19 Ağustos'ta Çanakkale'de yakalanarak tutuklandı ve Çanakkale E Tipi Hapishanesi'ne konuldu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU