Cibaliye: İsrail Hamas'a baskı yapıyor ve esirleri arıyor

Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyinde şiddetli çatışmalar sürerken, Cumhuriyetçiler ile Beyaz Saray arasında Tel Aviv'e silah gönderilmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık da devam ediyor

Cibaliye'den ayrılan Filistinliler / Fotoğraf: AFP

İsrail tankları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin derinliklerine ve kuzeydeki Cibaliye Mülteci Kampı’nın dış mahallelerine ilerleyerek yedi aydır devam eden saldırıları şiddetlendirdi.

Refah saldırısı bir süredir beklenirken, İsrail'in geçen yılın sonundan bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'ı yenilgiye uğrattığını iddia etmesi nedeniyle operasyonların Cibaliye Mülteci Kampı’na geri dönmesi sürpriz oldu. Şarku’l Avsat, İsrail güçlerinin Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırmak için yeni bir taktik benimsediğini ve büyük ölçüde ıssız olan doğu sınır bölgesinden ilerlemeye çalıştığını gözlemledi. İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki ana kalesini hedef alarak Hamas üzerinde daha fazla baskı kurmak ve takas anlaşması müzakerelerinde taviz vermeye zorlamak istediği açık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’a konuşan saha kaynakları, Gazze Şeridi'nin merkezinde bulunan Han Yunus'ta ve kuzeydeki çeşitli bölgelerde esirlerine ulaşamayan İsrail'in, şimdi onları Cibaliye Mülteci Kampı’nda bulmayı umduğunu söyledi. Daha önce öldürülen ve kampın batısındaki el-Faluca Mezarlığı’na gömülen esirlerin cesetlerinin bulunduğu biliniyor.

İsrail tankları aynı zamanda doğudaki Refah Sınır Kapısı’ndan ilerleyerek, Selahaddin Caddesi'ni geçip bir milyondan fazla Filistinlinin hava ve topçu ateşi altında toplandığı batı ve orta Refah bölgelerine girdi.

Bu arada Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ı İsrail'e yüksek güçlü bomba sevkiyatının askıya alınmasını iptal etmeye zorlamayı amaçlayan, Cumhuriyetçilerin öncülüğündeki yasa tasarısına şiddetle karşı çıktı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU