Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Sağlık Bakanı Koca'dan onaylı randevu sistemine ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti almayı kolaylaştıran MHRS'de Onaylı Randevu Sistemi'nin işleyişine ilişkin paylaşımda bulundu. Koca, sosyal medya hesabından "MHRS'de Onaylı Randevu Dönemi başladı. Sağlık hizmeti almayı kolaylaştıran bu sistemin nasıl işlediğini öğrenelim. Gerekli bilgiler, 1 dakika 7 saniyelik videoda." mesajını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı videoda, alınan randevuların saat 20.00'ye kadar onaylanması veya gelinemeyeceğinin bildirilmesi gerektiği hatırlatıldı. Videoda, randevu onay işlemlerinin mhrs.gov.tr internet adresi, mobil uygulama veya Alo 182 çağrı merkezinden yapılabileceği anımsatıldı.


Beyaz Saray: Gazze'de mahsur kalan ABD'li doktorların kurtarılması için çalışıyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze'de bir hastanede mahsur kalan ve bölgeden ayrılamayan 19 ABD'li doktorun kurtarılması için "ellerinden gelen her şeyi" yaptıklarını söyledi. Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması dolayısıyla görev yaptıkları Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden ayrılamayan ve bölgede mahsur kalan doktorların aileleri, yakınları ve İsrailli yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını belirten Jean-Pierre, "Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi. Jean-Pierre, Refah'a bir saldırı olsa da olmasa da 19 ABD'li doktorun bir an önce bölgeden ayrılabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.


Dağcıların Ağrı Dağı zirve tırmanışına tipi engel oldu

Türkiye'nin 5137 metreyle en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na tırmanış yapan dağcılar, tipi nedeniyle zirveye ulaşamadan geri döndü. Ağrı Dağı, yılın her mevsimi yerli ve yabancı dağcıların rotasında yer alıyor. Doğubayazıt ilçesine gelen yerli ve yabancı 2 grup dağcı, zorlu zirve tırmanışına rehberler eşliğinde Çevirme mezrasından başladı. İlk geceyi 3200 rakımdaki kamp çadırlarında geçiren dağcılar, sonraki gün yeniden zorlu tırmanışa geçti. Olumsuz hava koşullarına rağmen tırmanışı sürdüren dağcılardan bir kısmı 4200 metrede bir kısmı da 4800 metrede yoğun tipiye maruz kalınca geri dönmek zorunda kaldı. Dağcılar daha sonra sorunsuz bir şekilde inişi tamamlayarak ilçe merkezine ulaştı.


ABD, 250 Nikaragua hükümet yetkilisine yaptırım kararı aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Nikaragua'da Devlet Başkanı Daniel Ortega yönetiminin halka yönelik baskılarının sürdüğü iddiasıyla 250'den fazla hükümet yetkilisine yaptırım kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Biden yönetimi, Nikaragua Devlet Başkanı Ortega ile Başkan Yardımcısı Rosairo Murillo yönetimindeki bazı yetkilileri hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı, Nikaragua halkına yönelik baskılarını sürdürdüğü, ABD'ye yasa dışı göçmen geçişine zemin hazırladığı ve suç örgütlerine alan açtığı iddialarıyla 250'den fazla Ortega hükümeti yetkilisini yaptırım listesine ekledi. ABD Hazine Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığının, Nikaragua'dan ABD'ye yasa dışı yollardan gelen kişilerle ilgili seyahat firmalarına uyarılar yaptığı ve söz konusu geçişlerin daha güçlü tedbirlerle denetleneceği kaydedildi. Ayrıca Hazine Bakanlığı, Nikaragua'da faaliyet gösteren Rusya'ya ait askeri eğitim merkezini de yaptırım listesine aldı.


Bahreyn tarihinde ilk kez Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapacak

33. Arap Birliği Zirvesi, tarihinde ilk defa yarın Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilecek. Arap Birliğinin 1946'da Kahire'de ilk toplantısını gerçekleştirmesinden bu yana Bahreyn ilk kez Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapacak. Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Şeyh el-Gazvani ve Komorlar Cumhurbaşkanı Gazali Osman, zirveye katılmak üzere Manama'ya ulaştı. Arap Birliğinin 33. Zirvesi'nde başta İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler görüşülecek.


AK Parti Diyarbakır eski il başkanı Muhammet Şerif Aydın'dan Kobani Davası yorumu: Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi önemli bir fırsat olur, Türk solu yerine Demirtaş ve Zana ile siyaseten muhatap olmak ülkenin faydasına olacaktır

AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, sosyal medya hesabından, yarın görülecek Kobani davası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Aydın "Tahliye kararı ile; bu davayı siyasi istismar için kullanmakta olan CHP’ye daha fazla fırsat da verilmemiş olur, Ak Parti ile Kürtler arasında açılan mesafenin kapanması da böyle bir adımla başlayabilir” ifadelerini kullandı. Aydın'ın ifadelerinin tamamı şöyle:

Yaklaşık 5 yıldır devam eden “Kobani Davası”nın yarın karara bağlanması bekleniyor. Bu dosyada tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ve bazı Hdp’li siyasetçiler hakkında; 6-8 Ekim olaylarında katledilen 6 kişiyi, “öldürmeye azmettirme” suçlamasıyla 6’şar kez müebbet hapis ve çeşitli hapis cezaları Savcılıkça talep ediliyor. 6 Ekim 2014 tarihinde Hdp Genel Merkezince sosyal medya yoluyla, insanlara “Kobani” üzerinden sokağa çıkma ve protestolarda bulunma çağrısı yapılmıştı. Bu çağrı ile birlikte, önceden başlamış olan sokak olayları ve protestolar farklı bir boyuta döndü. Malesef çok acı, çok vahim sonuçlara şahit olduk. İşte, Selahattin Demirtaş ve Hdp’li siyasetçiler, o tarihte yapılan çağrı nedeniyle bahse konu davada yargılanmaktadırlar.  Belirtmek gerekir ki; Deaş’ın Kobani saldırıları gerekçesiyle meydana gelen sokak vandallıklarının ve yapılan katliamların; insani, vicdani, ahlaki ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır. 10 yıl önce yaşananların ve başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere, katledilen masum insanların acısını hala yüreğimizde taşıyoruz.  Yasin Börü ve arkadaşlarına karşı vahşi saldırıyı gerçekleştirenler, onları öldürenler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Ama bu eylemi yapanların, Selahattin Demirtaş ve Hdp’li siyasetçiler tarafından azmettirildiği, yönlendirildiği iddiası çok soyut kalmakta. Yani Selahattin Demirtaş ve Hdp’li siyasetçilerin; hazır sokakta protestolar yapılırken, Bağlar’ın ara sokaklarında kurban eti dağıtan gençleri de vahşice katledin diye katillere talimat verdiğini iddia etmek ve bu iddia üzerinden müebbet hapse mahkum etmek hukuken doğru olmayacaktır. Yaklaşık 8 yıldır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi ve siyaset arenasında yerini alması, son savunmaları da dikkate alındığında; Dem partiye müzahir olan Kürtlerin, örgütün hegemonyasından kurtulabilmesi için belki önemli bir fırsat olacaktır.  %0,001 oyu olan Türk solunun temsilcileri yerine, Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana ile siyaseten muhattap olmak Ülkenin faydasına olacaktır. Tahliye kararı ile; bu davayı siyasi istismar için kullanmakta olan Chp’ye daha fazla fırsat da verilmemiş olur, Ak Parti ile Kürtler arasında açılan mesafenin kapanması da böyle bir adımla başlayabilir. Sonuçta Adalet dediğimiz, ceza ile merhametin terazisidir…


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Aile Günü'nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ailemiz geleceğimiz diyerek, mukaddes bir müessese olan aile kurumunu korumaya, güçlü aile yapımızla Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beşeri ve sosyal hayatın temel direği olan tüm ailelerin 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü'nü tebrik etti. Resmi Gazete'de yayımlanan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi" genelgesinin, aile müessesesini her türlü tehditlerden koruyacak, aile yapısını ve değerlerini kuvvetlendirecek çalışmalara zemin teşkil edeceğine inandığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın da ailelerimiz başta olmak üzere milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ailemiz geleceğimiz diyerek, mukaddes bir müessese olan aile kurumunu korumaya, güçlü aile yapımızla Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye devam edeceğiz.


Nature Astronomy'de yayınlandı: WASP-193b adlı öte gezegen pamuk şekerine benziyor

Araştırmacılar, 2023'te ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) tarafından keşfi duyurulan "WASP-193b" ötegezegeni hakkında yeni bulgular elde etti. "WASP-193b" ötegezegeninin boyutuna göre oldukça düşük yoğunluğa sahip olduğunu tespit eden araştırmacılar, "pamuk şeker" kadar kabarık ve hafif yapıya sahip olduğunu belirledi. Araştırmacılar, ötegezegenin çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluştuğu için bu kadar düşük yoğunluğa sahip olduğunu tahmin ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) gökbilimci Khalid Barkaoui, "Gezegene süper kabarık diyoruz çünkü gezegen katı maddeler yerine çoğunlukla hafif gazlardan oluşuyor." dedi. WASP-193b, şimdiye kadar keşfedilen en az yoğun ikinci gezegen olarak kayıtlara geçti. Araştırma, "Nature Astronomy" dergisinde yayımlandı.


Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, ifadesini sosyal medyadan paylaştı: Ülkücü katili FETÖ'cüler...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, ifadesinde "Bizi bir telefon ile Berlin’den Ankara’ya getiren adalet(!) Ankara’daki Ülkücü katili FETÖ'cüleri bir türlü ayağına getiremiyor" dedi.

Zengin'in ifadesinde, Olcay Kılavuz'un görevden alınmasının ardından Ateş'in parti özel kalem müdür yardımcısı Akın Yavuz'un referansı ile göreve getirilmesi sonucunda Ateş'e karşı husumetin başladığını düşündüğü bilgisi yer aldı. İfadesinde, Ateş ile sık sık görüştüğünü ifade eden Zengin, Ateş'in, kendisinin görevden alınması yönünde çalışmalar yapıldığını kendisine anlattığını söyledi. 

 Sinan Ateş suikastinin Ahmet Yiğit Yıldırım önderliğinde, İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz ve Nevzat Ünlütürk tarafından organize edildiğinden emin olduğunu belirten Zengin; Ateş'in Doğukan Çep ile herhangi bir tanışıklığı ve husumeti bulunmadığını söylediği bilgisini de paylaştı


İBB Meclisi'nde TÜGVA ve AK Partili belediyelere tahsis edilen taşınmazlarla ilgili kararlar iptal edildi

İBB Meclisi mayıs ayı üçüncü toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Mecliste, Fatih Kariye Mahallesi'nde Türkiye Gençlik Vakfına (TÜGVA), binanın tadilatı ve bakımının vakıf tarafından yapılması kaydıyla 25 yıllığına kullanım hakkı verilen taşınmazın tahsis kararı da oy çokluğuyla iptal edildi.

İBB Meclisi'nde Esenler, Pendik ve Ümraniye'deki İBB'ye ait taşınmazlar geri alındı. İBB Meclisi'nin toplantısında Fatih ilçesinde İBB'ye ait taşınmazın Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'ne, bir önceki dönem AK Parti çoğunluğuyla, 25 yıl süreyle bedelsiz tahsis kararı iptal edildi. 


Netanyahu CNBC'ye konuştu: Refah'ta gerekeni yapacağız

CNBC'ye konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine saldırılarıyla ilgili "gerekeni yapacaklarını" söyledi. srail'de gerçekleşen röportajın bant yayınında Netanyahu, ABD'nin dillendirdiği endişelere rağmen İsrail'in, Refah'taki saldırısına devam edeceği mesajını verdi. Netanyahu, "Yapmamız gerekeni yapmak zorundayız." dedi. ABD ile Refah konusunda "anlaşmazlık yaşandığını" kabul eden Netanyahu, ABD hükümetinin desteğini önemsediğini belirterek, "Bazen hayatta kalman ve geleceğini garanti altına alman için gerekeni yapman lazımdır." diye konuştu. Netanyahu, eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın bir dönem İsrail'e silah ambargosu uyguladığını ve ABD Dışişleri Bakanı George Marshall'ın "İsrail'in bağımsızlığını desteklemediğini" hatırlattı. "Kazanmak zorundayız, başka seçeneğimiz yok." diyen Netanyahu, "Ama biliyorsunuz ilk başbakanımız (David) Ben-Gurion, Amerikan muhalefetine rağmen İsrail Devleti'nin bağımsızlığını ilan etti." ifadesini kullandı. İsrail Başbakanı, uluslararası mahkemelerde kendisine açılan davalarla ilgili soruya ise, hedefin "kendisi değil İsrail devleti" olduğunu söyledi.


Biden ile Trump, 27 Haziran'da ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşacak

ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de yapılacak. Ülkedeki 60. başkanlık seçimleri için Biden ile Trump arasındaki yarış kızışırken, kamuoyunun merak ettiği canlı yayın tartışmalarına ilişkin ilk açıklamalar geldi. Buna göre Biden ile Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında kozlarını paylaşacak ve başkanlık seçimleri öncesinde iki canlı yayın programında seçmene mesajlarını iletecek.

ABD Başkanı Biden, X hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Haziran'da Trump'la canlı yayında karşı karşıya gelmesi için CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini belirtti. Konuyla ilgili video paylaşımı da yapan Biden, Trump'la herhangi bir zaman ve yerde karşı karşıya gelmeye hazır olduğu mesajını verdi ve 2020'de yaptıkları iki canlı yayın tartışmasını da kendisinin kazandığını savundu.

Öte yandan Trump da Truth Social adlı sosyal paylaşım platformunda yaptığı açıklamada, Biden ile haziran ve eylül ayında iki kez canlı yayında karşı karşıya gelmeyi kabul ettiğini belirtti.


İsrail, Mısır'la gerilimi düşürmek istiyor: İsrailli bir heyet Mısır'a gitti

İsrail'den bir heyetin, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine devam eden kara saldırısının ve Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafının ele geçirilmesinin ardından taraflar arasında artan tansiyonu görüşmek üzere Mısır'a gittiği iddia edildi. İsrail'in "Walla" internet sitesinde yer alan ve konuya aşina kaynaklara dayandırılan habere göre, güvenlik ve istihbarat yetkililerinden oluşan heyete İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) liderlik etti. Mısırlı üst düzey yetkililerle görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret eden İsrailli heyetin, İsrail'in Refah'a kara saldırısı ve sınır kapısının ele geçirilmesi ardından artan krize çözüm bulmayı amaçladığına yer verildi. İsrailli kaynak, "Kahire'deki görüşmelerin amacı Mısır'la gerilimi azaltmak ve ilişkileri sıcak tutmaktır." ifadesini kullandı.


Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan 'tasarruf paketi' yorumu: Makam arabalarından bile taviz vermek istemiyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümet tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketini eleştirerek "hayal kırıklığı" yorumu yaptı. Karamollaoğlu şunları söyledi:

22 yıldır yolsuzlukla, faiz lobilerini beslemekle ve rant ekonomisiyle temayüz eden iktidar; şimdi göstermelik bir tasarruf paketini aziz milletimizin önüne koymaktadır.  Daha düne kadar seçim çalışmalarını bile devlet bütçesinden karşılamaktan çekinmeyenlerin bugün tasarruftan bahsetmesi samimiyetsizliktir.  Açıklanan tasarruf paketi tam bir hayal kırıklığı doğurmuştur. Makam arabalarından taviz vermek istemeyen iktidar mensubu belediyeler, birkaç gün öncesinden kiraladıkları lüks araçlardan bile vazgeçme faziletini gösterememişlerdir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu demekten kendimizi alamıyoruz.


Aksaray'da sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi

Aksaray'da sınıf öğretmeni, bir kişi tarafından okul bahçesinde darbedildi. Yenimahalle İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Aziz Koçak (56) ile M.E. (63) arasında okul bahçesinde tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda M.E, yanında getirdiği sopayla öğretmen Koçak'ı darbetti. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Koçak'ın kolunun kırıldığı ve ameliyat olacağı öğrenildi. Olayın ardından kaçan şüpheli M.E, polis ekiplerince gözaltına alındı.


İstiklal Caddesi'ndeki yangın söndürüldtü

Taksim'deki bir giyim mağazasının çatı katında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. İstiklal Caddesi'nde yer alan mağazanın çatı katındaki plastik askıların bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, mağazanın bulunduğu alanı güvenlik şeridi çekerek yaya trafiğine kapatırken, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Mağazanın deposunda hasara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında 4 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin açılan davanın sanıklarından Serdar Sertçelik'in ifadesinde geçen iddialarla ilgili, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 4 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz


İYİ Parti Adana Milletvekili Bilici, partisinden istifa etti

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa etti. Bilici, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2023 yılında gerçekleşen seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili seçildiğini, geçen süre içerisinde millet ve partisi için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirtti.

İYİ Parti ailesinin bir üyesi olarak görev yaptığı süre içerisinde çok değerli dostlar edindiğini aktaran Bilici, "Başta İYİ Parti'ye oy vermiş Adanalı hemşerilerim olmak üzere teşkilatlarda hiçbir karşılık beklemeden sadece vatan sevgisi ile görev yapan herkese bana olan destekleri için gönülden teşekkür ederim. Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum." ifadelerini kullandı.

Bilici'nin istifasıyla İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 37'ye düştü.


Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ve Hamas lideri Heniyye ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

AA’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Fidan ve Bliken görüşmesinde Gazze'deki son gelişmeler ve Ukrayna'daki durumun ele alındı.  Fidan, Gazze'de bir an önce kalıcı ateşkes sağlanmasının önemine değindi ve insani yardımların bölgeye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Fidan, İsrail'in Refah'a saldırmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Fidan, Heniyye ile görüşmesinde ise ateşkes müzakerelerindeki son durum ele alındı.


Davutoğlu'dan, Dervişoğlu'na tebrik ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Dervişoğlu ve Davutoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Dervişoğlu, tecrübelerinden istifade ettikleri Davutoğlu ile uzun bir görüşme yaptıklarını söyledi. Siyaset hariç her şeyi konuştuklarını belirten Dervişoğlu, "Ülkeyi konuştuk, milletimizi konuştuk, devletimizin geleceğini konuştuk ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bu durumdan çıkmasının temini noktasında izlenmesi icap eden yol haritalarını görüştük" ifadelerini kullandı.

"İYİ Parti ile yakın diyalog içinde olmaya özen gösterdik"

Davutoğlu da Dervişoğlu'nu ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkiye'nin zor şartlarında önemli bedeller ödenerek kurulan İYİ Partinin Türk siyasi hayatına büyük katkılar yaptığını söyledi. Parti olarak bu süreçte her zaman İYİ Parti ile yakın diyalog içinde olmaya özen gösterdiklerini bildiren Davutoğlu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de yeni hayatında sağlık, mutluluk, esenlik diledi. Davutoğlu, siyasetin normalleşmesi gereken dönemde siyasi liderlerin sık sık görüşmelerinde büyük fayda olduğunu, Dervişoğlu ile bundan sonra da görüşmeleri sürdürme konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.


Başakşehir'de metro çıkışında el yapımı patlayıcı madde bulundu

Başakşehir'de Turgut Özal Bulvarı'ndaki metroyu istasyonun çıkışındaki asansörün yan tarafındaki duvarda bulunan bir delikte bombaya benzer madde olduğunu fark eden vatandaşlar, polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, metro istasyonuna inen asansörün yanındaki sanayi sitesinin duvarında su tahliye deliği içerisine konulmuş ve kablosu dışarı sarkmış halde duran şüpheli cisim buldu. Bomba imha ekiplerince yapılan ilk incelemede bulunan maddenin el yapımı patlayıcı olduğu belirlendi. Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.


Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz


Bakan Tunç’tan Ayhan Bora Kaplan dosyası ile ilgili iddialara ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğündeki kamu görevlileri hakkındaki soruşturma konusundaki soru üzerine Tunç, devam eden soruşturmalarla, kovuşturmalarla ilgili hususların araştırıldığını dile getirdi.

Cumhuriyet savcılarının iddialarla ilgili konularda gerekli soruşturmaları titizlikle yürüttüğünü ifade eden Tunç, "Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının önüne getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda yargımıza güvenelim. Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir" diye konuştu. Bakan Tunç, soruşturmaların ve kovuşturmaların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtti.


Konya'da hasta olmadığı halde rapor alıp tatile giden fizyoterapiste 5 ay hapis

Konya'da işverenine hasta olduğunu söyleyip 4 gün iş göremez raporu alarak tatile giden fizyoterapist ile rapor konusunda kendisine yardım ettiği öne sürülen doktor ve hemşire hakkındaki yargılamada karar verildi.  Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan ve iş göremez raporu alarak tatile giden sanık S.U. "görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme" suçundan 5 ay hapse çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından beraatına hükmettiği S.U. hakkında, verilen hapis cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. S.U'ya rapor konusunda yardım ettiği öne sürülen sanıklardan doktor Ö.T.Ç. ile hemşire E.T'ye de "görevi kötüye kullanma" suçundan 5'er ay hapis verilmesi kararlaştırıldı. Heyet, sanıkların "resmi belgede sahtecilik" suçundan beraatına karar verirken, bu kişiler hakkındaki hapis cezalarına ilişkin hükmün açıklanmasını geri bıraktı.


Hamas: Gazze'deki soykırım ve 76 yıldır süren Nekbe, sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, Nekbe'nin 76. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Siyonist işgalcinin 76 yıldır devam eden saldırıları ve Gazze'de 8 aydır süren soykırım, sessiz kalanların ve yapılanları suç sayma ve durdurmak için çalışma konusunda isteksiz olanların alınlarında bir utanç lekesidir." ifadesi kullanıldı. İslam dünyasına ve dünyanın özgür insanlarına, mümkün olan her yöntemle İsrail saldırılarını durdurmak ve Filistin halkının direnişini desteklemek için baskı yapma çağrısında bulunulan açıklamada, ABD'nin İsrail'in Gazze'deki saldırılarını desteklemesi ve taraf tutmasına tepki gösterildi.

İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada da, "Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşı ve işgal altındaki Batı Şeria'da (yasa dışı) Yahudi yerleşimci saldırılarına karşı bayrağımız düşmedi, irademiz sarsılmadı. Yürüyüşümüz durmadı, durmayacak. Başta ABD olmak üzere zalim güçlerin desteklerine rağmen işgalcilere karşı iman ve azimle devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Filistin halkının 76 yıldır gösterdiği direnişin, topraklarına ne kadar bağlı olduğunu ve kutsal değerleri için kendini feda etmeye hazır bulunduğunu tüm dünyaya kanıtladığının altı çizildi. Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.


Fethiye'de görüldüğü öne sürülen piton mahalleliyi tedirgin etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir binanın altındaki boşluğa girdiği ileri sürülen piton nedeniyle mahalle sakinleri tedirginlik yaşıyor. Yeni Mahalle'de 4 gün önce iddiaya göre bir piton binanın altındaki boşluğa girerken görüldü. Bazı kişiler yılanın çıkması için ateş yakarken bazıları da deliğin önüne yiyecek bıraktı. Piton nedeniyle tedirginlik yaşayan mahalleli yılanın yakalanmasını istiyor.

Mahalle Muhtarı Enver Kavak, gazetecilere, yılanın girdiği yerden 2 gün önce çıktığını ve bir kirpiyi yutmaya çalıştığı sırada vatandaşların müdahale ettiğini söyledi. Yetkililerden yardım istediklerini belirten Kavak, "Tüm mahalle tedirgin ve uyuyamıyor. Yılanın yakalanmasını istiyoruz. Sadece bizim mahalle değil tüm Fethiye olay nedeniyle tedirgin" dedi.

AA-20240515-34570114-34570112-FETHIYEDE_GORULDUGU_ONE_SURULEN_PITON_MAHALLELIYI_TEDIRGIN_ETTI.jpg
İddiaya göre 4 gün önce bir piton binanın altındaki boşluğa girerken görüldü / Fotoğraf: AA

Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın yaptığı "yargılanmanın yenilenmesi" talebini oybirliğiyle reddetti. 

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve bu cezası Yargıtay tarafından onanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı gereği yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Kavala, "Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir." ifadelerini kullanmıştı. 


AB, İsrail'e Refah'taki kara saldırılarını derhal durdurması çağrısı yaptı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, "AB, İsrail'e Refah'taki askeri operasyonunu derhal sonlandırması çağrısında bulunuyor. Bu operasyon, Gazze'deki insani yardım dağıtımını daha da sekteye uğratıyor ve daha fazla yerinden edilmeye, kıtlığa ve insanların acı çekmesine yol açıyor" ifadesi kullanıldı. Açıklamada 1 milyondan fazla sivile güvenli kabul edilmeyecek yerlere tahliye edilmelerinin söylendiği belirtilerek, "AB, İsrail'in kendini savunma hakkını tanırken İsrail'in bunu uluslararası insani hukuk uyarınca yapması ve sivillerin güvenliğini sağlaması gerekiyor" değerlendirmesine yer verildi. Açıklamada, şöyle devam edildi:

AB, İsrail'i Gazze'de zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştirmekten kaçınmaya ve Refah geçiş noktasını yeniden açmaya çağırıyor. İsrail'in Refah'taki askeri operasyonuna devam etmesi kaçınılmaz olarak AB'nin İsrail ile ilişkilerine ağır bir baskı getirecektir.

Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak ve 28 Mart tarihli kararlarında, İsrail'in sivillere yönelik insani yardıma izin vermesi ve bunu kolaylaştırması gerektiğinin açıkça ortaya koyulduğu vurgulanan açıklamada, "Bu bağlamda AB, Hamas'ın Kerem Ebu Salim (Şalom) geçişine yaptığı ve insani yardımın ulaştırılmasını daha da engelleyen saldırıyı da kınıyor" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, tüm taraflara derhal ateşkes sağlanması ve tüm esirlerin koşulsuz serbest bırakılması çağrısı yapıldı.


Eğitim-Sen mülakatı yargıya taşıdı

Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasına ilişkin yeni düzenlemeyi içeren yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açtı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in dün Resmi Gazete'de yayımlanarak, ilgili yönetmeliğe "Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir" hükmünün eklendiği hatırlatıldı. "Sözlü sınav sisteminin, objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan, her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkansız bir sınav şekli" olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

14 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 1. maddesi ile 3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik'e eklenen 'Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir' hükmünün yürütmesinin durdurulması ve iptali ile dava konusu düzenlemenin dayanağını oluşturan 14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 4. maddesinin ikinci fıkrasının somut norm denetimine tabi tutulmak üzere Anayasa Mahkemesine gönderilmesi talebiyle Danıştay 2. Dairesinin 2024/1725 esas sayılı dosyasıyla dava açtık.


İran Meclisi, cumartesi gününü hafta sonu tatiline ekleme tasarısını onayladı

Tesnim Haber Ajansı'na göre, Sosyal İşler Komisyonu tarafından değerlendirilen cuma gününün yanı sıra hafta sonu tatiline cumartesi gününün eklenmesi yönündeki tasarı mecliste milletvekillerinin oyuna sunuldu. İlk olarak, perşembe gününün tatil edilmesi önerisinin 75'e karşı 132 oyla ret edilmesinin ardından, cumartesi günü oylamaya sunuldu. Cumartesi gününün haftalık tatil gününe eklenmesi 136 kabul, 66 ret ve 3 çekimser oyla onaylandı.

İran Meclisi'nin onayından geçen tasarılar, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin onayının ardından yasalaşıyor. Ülkede hafta tatili halihazırda cuma tam gün, perşembe yarım gün şeklinde. Bu durum dünya genelinde "cumartesi" ve "pazar" günlerinin tatil olması nedeniyle uluslararası ticarete sekte vurduğu gerekçesiyle eleştirilere neden oluyor. Bazı muhafazakarlar, perşembe gününü kültürel ve dini açıdan tatil olmaya daha uygun görürken, özellikle iş insanları, uluslararası ticaretle entegrasyonun sağlanması açısından cumartesi gününün tatil edilmesini istiyor.


AK Parti’li Bahadır Yenişehirlioğlu: Saraydan talimat alan vekiller değiliz

Rolex saatiyle gündeme gelen AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis'te yaptığı konuşmasında 'Saray'dan talimat alanlardan olmadığını ifade etti.

Yenişehirlioğlu, özgür iradesinin sınırlarından bahsettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Biz, Saray'dan talimat alan özgür iradesi sınırlı vekiller değiliz. Reddediyoruz.


DEM Parti’den açıklama: Onlarca arkadaşımız evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı

DEM Parti Parti Meclisi, İstanbul il ve ilçe yöneticileriyle parti üyelerinin bu sabah evlerine yapılan polis operasyonuyla gözaltına alındığı duyuruldu.

DEM Parti’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İstanbul'da sabah saatlerinde PM, il, ilçe yöneticilerimiz, çalışan ve üyelerimizin de aralarında bulunduğu onlarca arkadaşımız evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Siyasi kırım operasyonlarıyla diz çöktürmek isteyen iktidar karşısında mücadeleyi büyütmeye, AKP-MHP iktidarına kaybettirmeye devam edeceğiz!

 


"Mahzen-46" operasyonlarında 3 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen "Mahzen-46" operasyonlarında elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı ulusal çapta faaliyet gösteren 3 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, Bursa merkezli İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta organize suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve göçmen kaçakçılığı" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini kaydeden Yerlikaya, elebaşılığını Vedat Kıpçak'ın yaptığı organize suç örgütü üyesi 74 şüphelinin yakalandığını, 13 kilo metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin uyuşturucu hap, muhtelif miktarda kokain, 5 ruhsatsız tabanca ve 7 hassas terazinin ele geçirildiğini aktardı.

Operasyonlarda elebaşılığını Fırat Erdal'ın yaptığı organize suç örgütü üyesi 22 şüphelinin yakalandığını anlatan Yerlikaya, 9,5 kilogram metamfetamin, 3 hassas terazi, 3 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini, elebaşılığını Ersin Bulut'un yaptığı organize suç örgütü üyesi 16 şüphelinin de gözaltına alındığını, 32 kilogram metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildiğini bildirdi.


Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ege Denizi Karaburun açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin ardından 3.7 büyüklüğünde bir artıçı sarsıntı meydana geldi.


Beştepe'de kritik toplantı: Erdoğan MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u toplantıya çağırdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen ve kamuoyunda Ayhan Bora Kaplan suç örgütü olarak bilinen silahlı suç örgütü ile ilgili soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldiği ve konuya ilişkin önemli adımların atılacağı iddia ediliyor.

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek katıldığı A Haber yayınında görüşmenin ayrıntılarına dair bilgiler paylaştı. Şimşek; "Erdoğan kurmaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesine çağırdı. MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti binasından ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti. Yapılan toplantının gündeminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki kumpas soruşturması olduğu öğrenildi. Ayrıca bu toplantıdan çok kritik kararların çıkacağı söyleniyor" dedi.


Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne (NOAA) bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezi, son 7 yılın en büyük Güneş patlamasının dün meydana geldiğini bildirdi. Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezinin X hesabından yapılan paylaşımda, mevcut Güneş patlama döngüsünün en büyük patlamasının dün yaşandığı kaydedildi. Söz konusu patlamanın tüm zamanlarda kaydedilen en büyük 17. Güneş patlaması olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, X sınıfı olarak nitelendirilen güçlü patlama dolayısıyla bazı radyo vericilerinin ve benzeri teknik ekipmanların etkilenebileceği ifade edildi. Amerikan medyasına yansıyan ilgili haberlerde ise, patlamanın ABD yerel saatiyle öğlen 13.00 sularında meydana geldiği ve Dünya'yı kayda değer ölçüde etkilemediği belirtildi. X8.7 seviyesinde olduğu belirtilen patlamanın, bu sınıftaki en şiddetli patlamalardan biri olduğuna dikkat çekilen haberlerde, bunun, 2017 yılından bu yana tespit edilen en büyük patlama olduğunun altı çizildi. Güneş patlamaları A sınıfından X sınıfına kadar sınıflandırılıyor ve her bir sınıf kendi içinde 1'den 9'a kadar ölçeklendiriliyor.


Gürcistan halkı sokaklarda:  "Yabancı etkinin şeffaflığı" tasarısının onaylanması protesto edildi

Gürcistan'da binlerce gösterici, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin sunduğu "yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını kabul etmesini protesto etti. Hükümetin bu yıl Parlamentoya tekrar sunduğu tasarı, fonlarının yüzde 20'sinden fazlasını yurt dışından alan Gürcistan'da kurulan kuruluşların "yabancı bir gücün çıkarlarını gözeten organizasyon" olarak kaydolmalarını veya para cezalarıyla karşı karşıya kalmalarını öngörüyor.

Tasarıya göre, "yabancı bir gücün çıkarlarını gözeten organizasyon" olarak kabul edilen STK ve medya gibi kurum ve kuruluşlarının, kamu siciline aynı isimle kayıtlı olması gerekiyor. Göstericilerin "Rus yasası" olarak nitelendirerek tepki gösterdiği yasa tasarısı, imzalaması için Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'ye gönderilecek. Zurabişvili, daha önce yaptığı açıklamalarda, yasa tasarısına karşı olduğunu ifade etmişti. Göstericiler gibi, tasarıyı "Rus yasası" olarak nitelendiren Zurabişvili, tasarının Parlamentoda kabul edilmesi durumunda veto edeceğini belirtmişti.


Fas: Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini reddediyoruz

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının maruz kaldığı her türlü zorla yerinden edilme ve toplu cezalandırmaya karşı olduklarını belirtti. Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Burita ile Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Bahreyn'in başkenti Manama'da 16 Mayıs'ta düzenlenecek 33'üncü Arap Birliği Zirvesi'nin dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında bir araya geldi. Bakan Burita, Filistin Başbakanı'na "Fas'ın Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı her türlü zorla yerinden edilmeyi, toplu cezalandırmayı ve intikam eylemlerini reddettiğini" söyledi. İnsani yardımların yeterli miktarda ve engellenmeden Gazze'ye girmesinin önemine vurgu yapan Burita, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA), Filistin halkı yararına hizmetlerini sürdürmesine dikkati çekti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU