İmamoğlu: Bir avuç insanın korunduğu alanlar asla üretmedik, üretmeyeceğiz

“Su, çevre konusunda verimliliğe, tasarrufa çok önem veriyoruz”

Fotoğraf: AA 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İstanbul'un geleceğinin planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabileceğine ve sorunların bu şekilde çözülebileceğine vurgu yapan İmamoğlu, “Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir. Geçmişten bugüne üretilen bir takım kaotik ortamları düzeltme konusunda, nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu kapsamda biz, hep şuna dikkat ettik. İstanbul'un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz ve işini ehline teslim ederek, bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz” dedi.

İmamoğlu, yeni dönemde de hızlarını arttırarak çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

“Hiç durmadık” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

Seçimi, bir ‘ara gün’ olarak gördük. Öncesinde dahi, son güne yakın günlerde bile açılış yaptık. Bir hizmeti ziyaret ettik. Bugün hedeflerimizi büyüterek yola devam etmenin de gururunu yaşıyorum. ‘Tam yol ileri’, bizim adımıza bir sadece seçim sloganı değildi. Aslında bu yolculuğun ana tarifini yapan, ana karakterini sizlere hissettiren bir yolculuğun tarifiydi. Tam yol ileri, hedeflerimize ulaşana kadar durmaksızın çalışacağımızın, 16 milyon İstanbullunun hayatını güzelleştirmek için, bir dakika bile durmaksızın yol almaya kararlı bir ekibi olduğumuzu, bir yönetim olduğumuzu size hissettiren çalışma anlayışımızın tarifi. O bakımdan tekrar tekrar söylemeye devam edeceğiz. ‘Yeni yatırımlarla tam yol ileri’ deyip, motivasyonumuzu en yukarıya hep birlikte taşıyacağız.

“Yeni bir dönemin başladığı bir sürecin varlığı, İstanbullular için teminattır”

İstanbul'u güçlendirmek, güzelleştirmek ve korumak gerekliliği olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

Bazen muhafızlık şart, bazen iyi mühendislik, iyi mimarlık, iyi plancı, iyi sosyolog, iyi psikolog… Her türlü sürecin rehabilitasyonunda bireyleri, çevreyi, toplumun her kesimini birbirine kaynaşmada, kaynaştırmada gerçekten olağanüstü bir toplum mimarisine ihtiyaç var. Bu kapsamda çok ciddi çalışıyoruz ve bu şekilde amacımız, İstanbul'un geleceğini güvence altına almak. İstanbul'un geleceği; planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabilir, sorunlar çözülebilir. Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir. Geçmişten bugüne üretilen bir takım kaotik ortamları düzeltme konusunda, nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu kapsamda biz, hep şuna dikkat ettik. İstanbul'un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz. Ve işini ehline teslim ederek, bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz.

İstanbul'un aleyhine olan bir devrin sona erdiği, yeni bir anlayışın, yeni bir devrin, yeni bir dönemin başladığı bir sürecin varlığı, İstanbullular için teminattır. O bakımdan vatandaşa katkı sunan yatırımların, göreceksiniz; siz diyeceksiniz ki, ‘Biz yorulduk, bu ekip yorulmadı.’ Ve biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, sadece kendi çalışanlarımıza, ekiplerimize, siyasi yol arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize bir ekip olarak bakmıyoruz. Aynı zamanda 39 ilçeyi, belediye yöneticilerini, başkanlarını, bütün ekiplerini bir yol arkadaşı kabul ediyoruz. Ve hatta bütün kamuyu, kamu disiplini içerisinde, İSKİ kurumumuz nasıl bizim kanunla tariflenmiş bir kamu kurumuysa, devletimizin her kamu kuruluşuyla da işbirliğini akılla, bilimle, teknikle, ihtiyacı gözeterek işbirliği yapma doğrultusunda bir yol arkadaşı, bir ekip arkadaşı olarak görüyoruz. Bu kapsamda iş üretiyoruz. 16 milyon sağlıklı, mutlu, üretken olursa; tasarruflu bir ortamı, 16 milyonla birlikte İstanbul'da var ettiğimiz taktirde, biliyoruz ki ülkemiz de sağlıklı, mutlu, huzurlu üretken ve gerçekten bu zor günlerin aşılmasında en etkin aktör olur ve olmaya devam edecektir.

“Su, çevre konusunda verimliliğe, tasarrufa çok önem veriyoruz”

“Çok değerli şeylerden bahsediyoruz. Su, enerji ve aynı zamanda israfı engellemek” diyen İmamoğlu şunları kaydetti:

Yani bu şehirde ve bu ülkede, her gün elektrikten tasarruf edebildiğiniz, yenilikçi adımları atabilmek, yeni enerji üretim alanlarıyla ekstra enerji üretebilmek, aynı zamanda suyu da verimli kullanabilmek… Yani bir damla suyun bile önemli olduğunu, hepimiz biliyoruz. Hava, iklim; çok farklı bir boyuta evrildi. Bir gün bakıyorsunuz 12-13 derece ölçüyorsunuz, bir gün sonra 22-23 dereceyi ölçtük. Bugün yine 13-14 derecelere indi. Şu üç günde bile, karmakarışık, 3 mevsimi bir arada yaşadığımız bir alanı bize hissettirdi. Bu da gösteriyor ki sevgili dostlar, değerli yurttaşlarımız, kıymetli canlar; bu ülkeyi, bu dünyayı hepimiz korumakla yükümlüyüz. Çocuklarımıza güvenli bir gelecek sağlamakla yükümlüyüz. Bu konuda da özellikle su, çevre konusunda verimliliğe, tasarrufa çok önem veriyoruz ve israfın önüne geçecek her türlü yatırımı yapma konusunda da kararlıyız.

İstanbul'un su kaynaklarının korunup, geliştirilmesinde üzerimize düşen bütün sorumluluğu, kurumlarımız el birliği, işbirliği yaparak yerine getirecektir. Bakın ne demokrasi, ne hukuk, ne adalet, bu söylediklerimden ayrı şeyler değil. Hepsi bir bütün. Yani doğayı korumak, demokrasinin bir parçası. Ve verimliliği arttırmak, sürdürülebilirliği arttırmak, adaletin bir parçası. O bakımdan sadece insanlar arasındaki duygular değil bunlar; toplumun her parçası, her paydaşı, ama aynı zamanda doğayla, yaşamla ilgili konular. Biz, meseleyi bu denli evrensel çerçevede ele alan, güçlü bir ekip olduğumuzun, ilçelerimizin, şehrimizin, ülkemizin geleceğinin inşasında her attığımız adımın, inanın sadece İstanbul'a değil, yakın coğrafyamıza ve hatta bütün dünyaya örnek uygulamalar olduğunun bilincinde bir ekibiz. Bu kapsamda yolumuza devam ediyoruz. ‘Tam yol ileri’ sloganı, tam da bu dönemde, tam da bu evrede gerçekten çok motive edici. Ben görüyorum ki, en ön safta hanımefendilerin olduğu, beyefendilerin olduğu, gençlerin olduğu muhteşem bir İstanbullu ekibiyle, hemşehri grubuyla bu yolculuğu güçlü bir biçimde sürdüreceğiz. Her birisi, o ‘tam yol ileri’ ruhunu elde etmiş ve bu koşuya hazır bir ekip.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU