Dervişoğlu'ndan İYİ Parti'den ayrılan isimlere "geri dönün" çağrısı

“İYİ Parti hangi amaçla kurulduysa bugün de o noktadadır”

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den görevi devralmasının ardından ilk grup toplantısında konuşuyor.

Dervişoğlu'ndan öne çıkan açıklamalar şöyle:

Açık bir çağrıda bulunmak istiyorum; 7 yıllık siyasi hareketimiz içerisinde büyük mücadeleler vermiş, şu ya da bu sebeple partimizle yollarını ayırmış ama bizlerle olan gönül ve ülkü bağını asla kaybetmemiş dava ve yol arkadaşlarıma sesleniyorum; İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin, yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım, küskünlükleri sonlandıralım. Gelin haklıya hakkını birlikte teslim edelim ve mücadelemize daha güçlü bir şekilde devam edelim. Hep birlikte mavi gökü çadır, güneşi bayrak eyleyelim. İYİ Parti hangi amaçla kurulduysa bugün de o noktadadır.

İYİ Parti'nin kuruluş hikayesi baskılara ve imkansızlıklara boyun eğmeyen cesur insanların memleket adına yürüttüğü haklı ve gerçek itirazın bir büyük hikayesidir. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen fanilerin ihtiraslarını millete dayatma rejimidir.

İYİ Parti, yerleşik hale getirecek bunu ılımlı hale gösterecek hiçbir hesabın ve pazarlığın içinde olmayacak. Bu hesabı güdenlere de bünyesinde yer açmayacaktır.

Açıkça ifade ediyorum herhangi ve hangi şartta devletin partileştiği, partinin devletleştiği, yargının siyasallaştığı, nüfusun yabancılaştığı bu siyasi düzene karşı demokrasi ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye'nin değil sayın Erdoğan'ın ve varlıklarının sayın Erdoğan'ın varlığına armağan etmiş olan çevresinin gündemidir.

Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Sayın Erdoğan'ın siyasi ikbalin ve yeniden adaylık talebine aslında ölene kadar Cumhurubaşkanı olmasına dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.

Yeni anayasa içeriğine dair Sayın Erdoğan Bugüne kadar tek bir şey söylemiştir. “Milletin çeşitliliğini referans alan bir anayasa” yapacaklarını ifade etmiştir. Çünkü yarattığı Fiili durumlardan meşruiyet devşirmeye alışkın Erdoğan, ülkeye doldurduğu fiili kaçak nüfusuna kılıf arama derdindedir. Biz bu filmi daha önce de gördük millet tanımı değişsin, Türklük tanımı değişsin sonrası malum… Karşınızda İYİ Parti’yi bulursunuz.

Onun kurucu ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz! Milli ve üniter devletten taraf olan bir siyasi parti olarak; “milletin çeşitliliği” gibi ucube bir kavram üzerinden, Yeni bir anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU