İsrailli yetkili: ABD’nin çözüm önerisini kabul ettik ve Hamas’ın yanıtını bekliyoruz

İsrailli üst düzey bir yetkili, ülkesinin ABD tarafından öne sürülen çözüm önerisini kabul ettiğini ve Hamas’ın yanıtını beklediğini bildirdi.

Filistinli kadınlar, Refah’ta İsrail bombardımanında yıkılan evinin enkazını inceliyor (Reuters)

Şarku’l Avsat’ın İsrail Yayın Kurumu’ndan aktardığı habere göre İsrail’in Katar’daki müzakere heyetinin başında olan Mossad Başkanı David Barnea, Hamas’la yürütülen müzakerelerin gidişatı hakkında yetkilileri bilgilendirmek üzere dün gece İsrail’e döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgili kaynaklar, profesyonel düzeyde anlaşmanın ayrıntılarıyla ilgilenilirken, Hamas’ın anlaşmaya varmaya hazır olup olmadığı konusunda fikir ayrılıkları bulunduğunu söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William J. Burns de ülkesine döndü ve Washington’da Savunma Bakanı Yoav Galant ile görüşmesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in daveti üzerine Washington’a giden Savunma Bakanı Yoav Galant başkanlığındaki güvenlik heyeti, Refah kentindeki çatışma ve saldırıların devamı, insani yardım çalışmaları, havadan yardım, deniz iskelesinin inşaatındaki ilerleme ve İsrail’e askeri mühimmat sağlanması konularını ele alacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU