İsrail’in Güney Lübnan'a yönelik bombardımanı sürerken Hizbullah iki Demir Kubbe platformunu hedef aldı

Hizbullah, savaşçılarının ‘bugün öğleden sonra Kfar Blum hava savunma sahasındaki iki Demir Kubbe platformuna iki İHA’yla hava saldırısı düzenlediğini ve hedeflerin tam isabetle vurulduğunu’ bildirdi

Lübnan'ın İsrail sınırında bulunan el-Bustan köyündeki bir evin üzerinde fosfor gibi görünen bir İsrail top mermisi patladı / Fotoğraf: AP

Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada iki insansız hava aracıyla (İHA) İsrail'e ait iki Demir Kubbe platformunu hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah, savaşçılarının ‘bugün öğleden sonra Kfar Blum hava savunma sahasındaki iki Demir Kubbe platformuna iki İHA’yla hava saldırısı düzenlediğini ve hedeflerin tam isabetle vurulduğunu’ bildirdi.

Hizbullah, Şeba Çiftlikleri'ndeki radar sahasında bulunan casus ekipmanlarının da uygun silahlarla hedef alındığını ve doğrudan vurulduğunu kaydetti.

İsrail Kanal 13 televizyonunun el-Merkeziyye’den aktardığına göre Yukarı Celile'ye iki İHA düştü. Olay yerinde yaralanan olmadı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), Ayta eş-Şaab ve Ramiye kasabalarının dış mahallelerinin, Mavi Hat'a bitişik düşman mevzilerinden doğrudan topçu bombardımanına maruz kaldığını bildirdi.

Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgeleri, İsrail'in Gazze'ye savaş ilan ettiği 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Lübnan İslami Direniş üyeleri arasında çatışmalara tanık oluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU