Katar: Mossad Başkanı Doha’dan ayrıldı, ancak ateşkes görüşmeleri devam ediyor

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın Katar’ın başkenti Doha’dan ayrıldığını, ancak Gazze’de ateşkes görüşmelerinin halen devam ettiğini bildirdi

Filistinliler, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Nuseyrat kampındaki bir eve saldırısının ardından meydana gelen enkazın üzerinde (AP)

Ensari bugün düzenlediği basın toplantısında, “Barnea Doha’dan ayrıldı. Biz konuşurken teknik ekipler toplanıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barnea’nın, Katar, ABD ve Mısırlı arabulucuların katıldığı haftalar süren yoğun görüşmelerin ardından ilk görüşmelerde Katar Başbakanı ve Mısırlı yetkililerle görüşmesi planlandı.

Ana müzakerecilerin ‘önemli konuları’ tartışmasının ardından teknik ekiplerin olası bir anlaşmanın ayrıntılarını incelediğini söyleyen Ensari şu ifadelerle devam etti;

“Şu anda karşı öneriyi Hamas'a sunmayı umduğumuz bir aşamadayız ancak bu sürecin son adımı değil. Anlaşmaya varmaya yakın olduğumuzu söyleyebileceğimiz bir ana ulaştığımızı düşünmüyorum. Görüşmelerin yeniden başladığı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlikteyiz, ancak herhangi bir başarı ilan etmek için henüz çok erken.”

Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan dün yaptığı açıklamada, herhangi bir takas öncesinde Gazze Şeridi’nden kısmi bir çekilme olacağını kabul ettiklerini bildirdi.

Hareket daha önce, İsrail’in altı haftalık ateşkes süresince Gazze’deki tüm şehirler ve yoğun nüfuslu bölgelerden çekilmesi çağrısında bulunan bir ateşkes teklifi sunmuştu.
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU