UNRWA: İsrail savaşı Gazze’de 23 milyon ton enkaz bıraktı

UNRWA: İsrail’in saldırıları sonucu yaşanan yıkım 23 milyon ton enkazın oluşmasına neden oldu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırısı sonucu oluşan yıkımın bir kısmı /Fotoğraf:  Reuters

Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de sürdürdüğü savaşın şu ana kadar geride yaklaşık 23 milyon ton enkaz bıraktığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre UNRWA tarafından dün yapılan açıklamada, Gazze’deki evler, okullar, klinikler ve diğer birçok sivil altyapının çatışmalardan ağır şekilde etkilendiği ve yaşanan yıkımın tahminen 23 milyon ton enkazın oluşmasına neden olduğu ifade edildi.

Gazze Şeridi’ndeki molozları kaldırma ve patlamamış mühimmatı imha etmenin yıllar süreceği ifade edilen açıklamada, Gazze’de yaşayan 2 milyondan fazla insanın hayatının savaş nedeniyle mahvolduğu vurgulandı.

İsrail, Hamas hareketinin Gazze Şeridi’ne komşu İsrail kasabalarına ani bir saldırı gerçekleştirmesinin ardından Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir savaş başlattı.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail’in saldırıları sonucu şu ana kadar yaklaşık 31 bin 645 Filistinli öldü ve çoğu çocuk ve kadın üzere yaklaşık 73 bin 676 kişi de yaralandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU