İslami Cihad: İsrail aşiretlerle yaptığı girişimlerde Gazze’yi yönetecek ajan bulamadı

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, ABD ve İsrail’in müzakerelerdeki ortak hedefinin, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırının durdurulması da dahil olmak üzere, rehineleri mümkün olan en düşük bedelle kurtarmak olduğunu söyledi

İsrail askerleri Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonunda (Reuters)

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığı habere göre Hindi, “Direniş şartları, herhangi bir takas anlaşmasında saldırının durdurulması, geri çekilme ve Gazze Şeridi’ndeki ablukanın kaldırılmasını içeriyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindi AWP’ye yaptığı açıklamada, “Arabuluculara sunulan yeni belgede, savaşın durdurulmasının asker takasını da içeren ikinci aşamaya ertelendiği belirtildi. Kimse, özellikle de ABD, anlaşma taslağının ikinci aşamasında dahi saldırganlığın durdurulacağına dair resmi bir taahhütte bulunmadı” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hükümetteki ortaklarıyla birlikte, kişisel ve siyasi güdüler ve radikal ideoloji tarafından yönlendirildiğini vurgulayan Hindi, “Ancak ordunun sahadaki başarısızlığı nedeniyle işler planlandığı gibi gitmiyor” dedi.

Hindi açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

Sivillerin korunmasını garanti altına alan ikna edici bir planın sunulması şartıyla, ABD’nin Refah’a girmek için yeşil ışık yaktığı duyuruldu. Bu, öncelikle İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı 7 Ekim’den bu yana devam eden suçlarına tamamen müdahil olan (ABD Başkanı Joe) Biden yönetiminden memnun olmayan Demokrat seçmene yönelik bir mesajdır.

Hindi, ABD’nin küresel kamuoyunu yanıltmak ve İsrail’le arasındaki suç ortaklığından dikkatleri uzaklaştırmak için Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım ulaştırmak için bir liman kurma adımının siyasi ikiyüzlülük olduğunu belirtti.

Hindi liman projesi ile ilgili olarak; Gazze Şeridi sakinlerini Şeridi terk etmeye itecek güvenlik sorunları çıkmasının ardından, gelecekte tehcir edilmelerini sağlayacak bir kapı açacağını vurguladı.

Hindi, “İsrail, aşiretler ve önde gelen ailelerle temas kurduktan sonra şu ana kadar Gazze’yi yönetecek bir ajan bulamadı. Ancak bu, Gazze Şeridi’nde kendisine ajan bulmaya çalışan ABD ve İsrail’in girişimlerinin durdurulması anlamına gelmiyor” şeklinde konuştu.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Gazze yönetiminin herhangi bir müdahale veya dış taraf olmadan, tamamen Filistin’in iç meselesi olması gerektiğini vurguladı.

Hindi, Muhammed Mustafa başkanlığındaki 19. Filistin hükümetine ilişkin olarak, “Kişileri değiştirmenin hiçbir değeri yok. Bu çatışmaların sona ermesinin ardından zorluklarla mücadele edecek kapsamlı bir ulusal strateji üzerinde anlaşmaya varmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU