Köpek yarışmasını protesto eden aktivistleri seyirciler yuhaladı

Bir kadın, köpek severlerden oluşan seyircilerin alkışları ve "Defol" sloganları eşliğinde salondan çıkarıldı

(Reuters)

Hayvan hakları aktivistleri, her yıl düzenlenen köpek yarışması Crufts'ı aksatmaya çalıştıkları için organizasyonun güvenliği tarafından zorla çıkarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir hayvan hakları aktivisti pazar günü Birleşik Krallık'taki Birmingham NEC arenada düzenlenen bu yılki etkinlikte güvenliği aşarak piste girince köpekler ve sahipleri sahadan çıkarıldı.

Aktivist "Yetiştiricileri Boykot Et" yazılı pankartı açmaya çalışırken güvenlik tarafından yakalandı ve sürüklenerek yarışmacılardan uzaklaştırıldı.

Bir diğer aktivist de sonunda sıkıca tutunduğu seyirci tribününün önündeki korkuluğu bıraktı ve köpek sever seyircilerin alkışları ve "Defol" bağırışları eşliğinde arenadan dışarı çıkarıldı. 

Hayvan hakları örgütü PETA, elinde "Yetiştiricileri Boykot Et" yazılı bir pankart tutan bir destekçilerinin kazanan açıklanmadan önce arenayı basmaya çalıştığını, aktivistlerin de seyirciler arasında aynı mesajı içeren bir pankart açtığını söyledi.

Kennel Club sözcüsü şunları söyledi:

Crufts'ta PETA'yla ilgili bir protesto olayı yaşandı. Aktivistler, ana önceliğimiz olan köpeklerin ve sahiplerinin güvenliğiyle refahını sağlamak üzere hızlı bir şekilde uzaklaştırıldılar.

PETA'nın iddia ettiği gibi evsiz köpek krizini devam ettirmek şöyle dursun, Crufts milyonlarca ziyaretçiyi ve Channel 4 izleyicilerini yaşam tarzlarına uygun köpeği bulmaları konusunda eğiten eşsiz bir platform. Böylece ister kurtarılmış bir köpeği ister yavru olsun tüm köpekler ömür boyu bir yuvaya sahip oluyor.

Bu yıl Crufts'ta yüzlerce kurtarılmış köpeği onurlandırdık. Özel bir kurtarılmış köpek alanımızın yanı sıra köpek sahiplerinin kendileri için doğru köpeği veya yavruyu bulmalarına ve bu ömür boyu sürecek kararla ilgili sorumlu seçimler yapmalarına yardımcı olan Köpekleri Keşfetme alanımız var.

Köpek sağlığını iyileştirme konusunda ön saflarda yer alıyoruz. Araştırmalara yatırım yapıyor, sağlık testleri geliştiriyor ve yetiştiricileri, hayvan sahiplerini ve jüri üyelerini sağlığın en önemli öncelikleri olması için eğitiyoruz.

Her zaman popüler olan etkinlikte bir Avustralya Çoban Köpeği gösterinin en iyisi seçildi. Birleşik Krallık'ta bulunan Birmingham'daki Solihull kentinden gelen üç yaşındaki Viking, son 4 gün boyunca dünya genelinden katılan 24 bin köpeği geride bırakarak pazar günü etkinliğin en büyük ödülünü kazandı.

Melanie Raymond, John Shaw ve Kerry Kirtley'in ortaklaşa sahiplendiği Viking, gösterinin başlarında çoban köpeklerinin olduğu grubun galibiydi.
 

Zen
Japonya'dan katılan Jack Russell Terrier cinsi Zen, Crufts Köpek Gösterisinin son gününde ikinciliği kazandı (Reuters)


Gösteri alanından yaklaşık 5 kilometre uzakta yaşayan ve üçüncü kuşak köpek yetiştiricisi olan Raymond şunları söyledi:

Hepimiz Crufts'ta gösterinin en iyisi ödülünü kazanmayı hayal ediyoruz.

Viking'in beklentileri karşılayıp karşılamadığı sorulduğundaysa şunları söyledi:

Aslında karşıladı, ondan asla şüphe etmemeliydim çünkü her zaman elinden geleni yapıyor ve içeri girdiğinizde size 'Hadi bunu yapalım' der gibi bakıyor. 

Yani her dakikasını seviyor.

Köpek refahı ve eğitimi kurumu The Kennel Club'a göre, bu cins Amerika'da çiftliklerde çoban köpeği olarak kullanılmak üzere geliştirilmiş. Bu köpekler, "çekici renkleri ve atletik hareketleri" nedeniyle "gösteri ringlerinde çok başarılı" oluyor. 

Japonya'dan katılan ve daha önce terrier grubunu kazanan Zen adlı dokuz yaşındaki Jack Russell Terrier de ikinci oldu. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU