Havalimanında mumya alarmı: K9 köpeği günü kurtardı

"Yemek için getirmiş"

Maymun cesetlerini ABD'ye sokan kişinin uyruğu paylaşılmadı (ABD Gümrük ve Sınır Koruması)

ABD'deki havalimanında gümrük görevlileri, bir bavulun içinde mumyalanmış maymun kalıntıları buldu.

Massachusetts eyaletinin Boston şehrindeki Logan Uluslararası Havalimanı'nda yapılan rutin kontrollerde gümrük görevlileri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden (KDC) ABD'ye giden bir yolcunun bavulunda maymun kalıntıları olduğunu tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Gümrük ve Sınır Koruması'ndan dün yapılan açıklamada, 8 Ocak'ta yaşanan olayda 4 maymuna ait kalıntıların özel eğitimli K9 köpeği Buddey sayesinde bulunduğu bildirildi. 

Yetkililer, kimliğini paylaşmadıkları yolcunun KDC'ye seyahatinin ardından Paris aktarmalı bir uçuşla ABD'ye döndüğünü aktardı. 

Yolcunun, bavulunda kurutulmuş balık olduğunu söylediği fakat daha sonra yapılan incelemelerde çantada toplamda 4 kilogram ağırlığında maymun cesedi bulunduğu bildirildi. 

ABD Gümrük ve Sınır Koruması Sözcüsü Ryan Bissette, yolcunun daha sonra maymunları yemek için yanına aldığını söylediğini belirtti.
 

k9 köpek.jpg
K9 köpeği Buddey, bavuldan gelen tuhaf kokuları alınca güvenlik görevlilerini uyardı (ABD Gümrük ve Sınır Koruması)


Bissette, Ebola gibi salgın hastalıklara yol açabileceği nedeniyle yaban hayvanı etlerinin ülkeye girişinin yasak olduğunu hatırlatarak, maymun cesetlerinin ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından imha edileceğini söyledi.

Yetkili, yolcu hakkında herhangi bir hukuki işlem başlatılmadığını aktardı.


Independent Türkçe, Guardian, AP

DAHA FAZLA HABER OKU