Tartışmalara yol açan Oppenheimer'ın Japonya'daki vizyon tarihi belli oldu

Christopher Nolan'ın Oscar adayı filmi, konusu nedeniyle Japonya'da ilk başta mercek altına alınmıştı

Christopher Nolan'ın Oscar adayı filmi Oppenheimer, martta Japonya'da resmen vizyona giriyor.

Çok gizli Manhattan Projesi kapsamında ilk nükleer bombayı geliştiren teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alan ve başrolünde Cillian Murphy'nin oynadığı savaş draması 29 Mart'ta Japonya sinemalarında gösterime girecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hiroşima ve Nagazaki'ye 1945'te, yaklaşık 200 bin kişinin ölümüne yol açan nükleer bombaların atılmasını anlatan film, konusu nedeniyle ilk başta Japonya'da mercek altına alınmıştı.

Geçen yaz Greta Gerwig'in Barbie'siyle birlikte gösterime girmesinin ardından iki filmin aynı zamanda çıkmasıyla ilgili internet mimleri Japonya'da öfkeye yol açmıştı.

Warner Bros stüdyolarının Japonya şubesi o dönemde "Barbie'nin Amerika'daki genel merkezinin resmi hesabının 'Barbenheimer' hayranlarının sosyal medya paylaşımlarına yanıt vermesini son derece üzücü buluyoruz" diye yazmıştı.

Bu durumu çok ciddiye alıyoruz. ABD genel merkezinden gerekli adımları atmasını istiyoruz. Bu düşüncesiz yanıtlar dizisinden dolayı incinenlerden özür diliyoruz.

Warner Bros daha sonra nükleer savaşı önemsiz göstermekle suçlanan "duyarsız" paylaşımlarından dolayı özür dilemişti.
 

Oppenheimer
Emily Blunt, Christopher Nolan (ortada) ve Cillian Murphy, Oppenheimer'ın setinde (AP)​​​​​​​


ABD'deki Warner Bros hesabının yanıt verdiği mimlerden birinde Barbie'nin yıldızı Margot Robbie yoğunlaşma bulutu şeklinde bir saç modeliyle görülüyordu. Sosyal medya hesabı gönderiye şöyle yanıt vermişti:

Bu Ken bir stilist.

Oppenheimer'ın başrol oyuncusu Cillian Murphy'nin, Robbie'yi yanan bir şehirde taşırken görüldüğü bir başka mime de Warner Bros şu yanıtı vermişti:

Unutulmaz bir yaz olacak.

Daha sonra aralık başlarında, filmin "konusuyla ilgili" aylarca süren "özenli bir diyalog ve Japonların özel hassasiyetinin kabul edilmesinin" ardından yerel dağıtımcı Bitters End, filmin gösterime girmesine izin verme kararını açıklamıştı.

Film başlangıçta küresel gişede 953,8 milyon dolar gibi muazzam bir hasılat yaptı. Elde ettiği kazançla 2018 yapımı Bohemian Rhapsody'yi resmen tahtından indirerek gelmiş geçmiş en yüksek gişe hasılatına sahip biyografik film oldu.

Oppenheimer'ın Japonya'da planlanan gösterimi, filmin diğer yapımlardan daha fazla adaylık kazandığı (toplam 13 dalda) 96. Oscar Ödülleri'nden yaklaşık üç hafta sonra gerçekleşecek.

Murphy, En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilirken, rol arkadaşı Robert Downey Jr. da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında adaylık elde etti.

Öte yandan Nolan da En İyi Yönetmen kategorisinde Zavallılar'dan (Poor Things) Yorgos Lanthimos, Bir Düşüşün Anatomisi'nden (Anatomy of a Fall) Justine Triet, Zone of Interest'ten Jonathan Glazer ve Dolunay Katilleri'nden (Killers of the Flower Moon) Martin Scorsese'yle yarışıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU