İsrail ordusu el-Aruri suikastının ardından ‘her türlü senaryoya hazırlıklı’

Tüm cephelerde en yüksek seviyede hazırlığa vurgu yapıldı.

fotoğraf: AA

Hamas, Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Salih el-Aruri’nin Beyrut'un güney banliyösünde İsrail insansız hava aracının saldırısı sonucu öldüğünü duyurmasının ardından İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari dün yaptığı açıklamada, "Ordu, tüm cephelerde en üst düzeyde hazır beklemektedir ve herhangi bir senaryoya hazır durumdadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Hagari açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bu gece söylenebilecek en önemli şey, son derece odaklanmış olmamız ve Hamasla savaşmaya devam etmemizdir.

İsrail polisi, el-Aruri’nin ölüm haberinin ardından polisin alarma geçirildiğini duyurdu.

Polis yayınladığı bildiride, ‘tüm görevlilerine ateş açmaya ve yerleşimcilere karşı yapılabilecek sızma operasyonlarına hazır olmaları talimatı verdiğini’ belirtti.

Hamas, dün  Lübnan Hizbullah hareketinin kalesi olan Beyrut'un güney banliyösündeki bir binayı hedef alan İsrail saldırısında Hamas’ın liderinden olan, Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Salih El Aruri'nin öldürüldüğünü duyurdu.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağının AFP’ye yaptığı açıklamaya göre el-Aruri İsrail saldırısında bazı arkadaşlarıyla birlikte öldürüldü. Kaynak kaç kişinin öldüğüne dair bir sayı belirtmedi. Başka bir güvenlik kaynağı da aynı bilgiyi doğruladı ve saldırıda hedeflenen binanın iki katının ve en az bir arabanın da hasar gördüğünü açıkladı. Washington Post gazetesi ABD’li bir yetkilinin Beyrut'ta el-Aruri’yi hedef alan saldırının İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Hamas’a ait olan El Aksa Televizyonu ise İzzeddin El Kassam Tugayları'nın iki komutanı, Samir Fendi Ebu Amir ve Azzam el-Akra Ebu Ammar'ın da İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU