Djokovic taraftarlara "Çenenizi kapayın" diye bağırdı

Britanyalılar onu sinirlendirdi

İlk setin sonunda Djokovic, kendisini kızdırmaya çalışan Britanyalı taraftara öpücük atarak galibiyetini kutladı (Reuters)

Sırp raket Novak Djokovic, Davis Kupası çeyrek finalinde Britanyalı oyuncu Cameron Norrie'yi yenerek ülkesini yarı finale taşıdı. Galibiyetinin ardından röportaj verdiği sırada Britanyalı taraftarların sesini bastırmasına sinirlenen Djokovic, tribünlere tepki gösterdi.

İspanya Malaga kentinde dün gerçekleşen çeyrek final karşılaşmasında dünyanın bir numarası 36 yaşındaki Djokovic, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 28 yaşındaki Corrie'yi mağlup etti.

Birleşik Krallık ve Sırbistan arasındaki açılış karşılaşmasında Sırp raket Miomir Kecmanovic, Jack Draper'ı  7-6(2), 7-6(6)'lık setlerle mağlup ederek ülkesi adına ilk puanı almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 kez Grand Slam kazanan oyuncunun son galibiyetiyle Sırbistan, 2-0 skorla adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Maç sonrası sahada röportaj verdiği sırada Birleşik Krallık tribünlerinden gelen seslere sinirlenen Djokovic taraftarlara bağırdı.

Tribünlere dönen Djokovic, "Oyunculara nasıl saygı duyulacağını öğrenin. Çenenizi kapatın, sessiz olun" dedi.

Djokovic, karşılaşma sırasında da bazı taraftarların kendisini kışkırtmaya çalıştığını aktararak, sert bir çıkış yaptığını da kabul etti.

Taraftarların karşılaşmalar sırasında bazen çizgiyi aşmasının normal olduğunu ifade eden Djokovic, "O anın sıcaklığıyla siz de cevap verebiliyorsunuz ve bu davranışları kabul etmediğinizi gösteriyorsunuz" dedi.

Öte yandan Djokovic, uzun bir sezonun ardından kendisini zinde hissetmediğini belirtti ancak 2023'ü, Davis Kupası'nda Sırp takımına yardım ederek bitirmek istediğini dile getirdi.

Üç Grand Slam şampiyonluğu ve Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) finallerindeki zaferiyle muhteşem bir yılı tamamlamayı planlayan Djokovic, "Ülkem için sahada olmak her zaman ekstra bir motivasyon sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Davis Kupası, erkekler tenisinin dünya kupası olarak görülüyor.

Sırbistan, yarın gerçekleşecek yarı finalde İtalya'yla karşılaşacak.


Independent Türkçe, Reuters, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU