Mike Flanagan'ın yeni Netflix dizisi diğer işlerinden çok farklı

Yönetmenin Netflix'teki son dizisi öncekilere hiç benzemese de tanıdık bir hikaye dikkat çekiyor

Dizide Kate Siegel, Ruth Codd, Samantha Sloyan, Carla Gugino, Mark Hamill ve Rahul Kohli rol alıyor (Netflix)

Yönetmen Mike Flanagan'ın tarzı son birkaç yılda son derece tanınır hale geldi. Tepedeki Ev (The Haunting of Hill House), The Haunting: Bly Malikânesi (The Haunting of Bly Manor), Gece Yarısı Ayini (Midnight Mass) ve The Midnight Club gibi eleştirmenlerin beğendiği Netflix dizileriyle Flanagan, korku ve dramayı dengeli biçimde harmanlayarak kendi tarzını yarattı.

Flanagan'ın işlerinde doğaüstü unsurlar, travma metaforları olarak kullanılırken yaşam, ölüm, bilim, inanç gibi temalar üzerine dokunaklı monologlar yer alıyor.

Mizahi yönleri ağır basan bir hiciv

Bununla beraber yönetmenin yeni dizisi Usher Evi'nin Çöküşü'nün (The Fall of the House of Usher) renkli, mizahi yönleri ağır basan bir hiciv olacağının ortaya çıkması şok etkisi yarattı.

Netflix, dizinin konusunu şöyle açıklıyor:

Servetlerini ve geleceklerini sağlama almak isteyen iki zalim kardeşin kurduğu aile hanedanlığı, mirasçılarının tuhaf nedenlerle birer birer ölmesiyle dağılmaya başlar.

Merakla beklenen yeni dizinin fragmanında, Samantha Sloyan'ın karakterinin kendisinin sırıtan, rahatsız edici bir versiyonuyla karşılaştığını gösteriyordu. Bu da dizinin "kötü ikiz" temasını işleyen bir bölüm içerdiğini ortaya koydu.

"Kötü ikiz" teması

Flanagan'ın daha önceki dizisi Tepedeki Ev'de buna benzer ve dokunaklı bir alt konu işlenmişti. Yönetmen, tüyler ürpertici "kötü ikiz" temasını The Midnight Club'da da kullanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Midnight Club'ın ikinci bölümü, ruhunu iki beden arasında paylaştıran ve bunun bedelini acı şekilde ödeyen bir balerinin trajik ama aynı zamanda korkutucu hikayesini anlatıyordu.

The Midnight Club'ın bu bölümünde karakterin yaşadıkları, mükemmeliyetçiliğinin ve çifte yaşamının nasıl bağımlılığa ve yıkıcı sonuçlara yol açtığına dair bir metafordu. Bu hüzünlü hikaye şoke edici anlar ve nefes kesen kanlı sahnelerle de destekleniyordu.

Stephen King uyarlamalarının da kanıtladığı gibi yönetmen, dehşet verici anlar, karakter draması ve komedi arasında denge kurma konusunda son derece başarılı.

Usher Evi'nin Çöküşü'nin kötü ikiz temasını nasıl ele alacağıysa hem eleştirmenler hem de Flanagan hayranları için merak konusu.

12 Ekim'de gösterimde

Edgar Allan Poe'nun eserinden uyarlanan Usher Evi'nin Çöküşü, yasadışı yollarla zengin olmuş aşırı zengin bir aileyi konu alıyor. Dizinin, Mike Flanagan'ın şimdiye kadarki en komik projesi olması bekleniyor.

Dizi, 12 Ekim'de Netflix'te gösterime girecek.

Öte yandan 45 yaşındaki Flanagan, Netflix'le anlaşmasını noktalamış ve Amazon Prime'la yeni bir sözleşme imzalamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, IGN
 

DAHA FAZLA HABER OKU