Suicide Squad'ın yönetmeni, Warner Bros'un filmi nasıl "mahvettiğini" anlattı

Yönetmen, filmin eleştirmenlerin gözündeki başarısızlığı hakkında konuştu

Suicide Squad: Gerçek Kötüler'in yönetmeni David Ayer, Warner Bros'un filmi mahvettiğine inanmasının nedenini açıkladı.

Daha önceki filmleri arasında İlk Gün (Training Day/2001) ve Tehlikeli Takip (End of Watch/2012) yer alan sinemacı, 2016'da gösterime giren ilk Suicide Squad filmini yazıp yönetmek üzere işe alınmıştı.

Başrollerini Will Smith, Margot Robbie ve Jared Leto'nun paylaştığı Ayer'ın filmi gişede başarıya ulaşsa da eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin gösterime girmesinden bu yana geçen yıllarda yönetmen, stüdyonun müdahale ettiğini söylediği filmin genişletilmiş bir kurgusunu yayımlama arzusunu açıkça dile getirdi.

Jon Bernthal with Real Ones'a verdiği yeni bir röportajda iddia edilen bu müdahaleyi değerlendiren Ayer, Suicide Squad: Gerçek Kötüler'i yapma deneyiminin kendisini "çökerttiğini" söyledi.

"Herkese Hollywood'un, sevdiğiniz birinin nefret ettiğiniz biri tarafından becerilmesini izlemek gibi bir şey olduğunu söylüyorum" diyen yönetmen şöyle ekledi:

En büyüğü de Suicide Squad: Gerçek Kötüler. Bu şey beni çökertti. Beni darmadağın etti.

Ayer, Suicide Squad: Gerçek Kötüler'i yazıp yönetmek üzere işe alınmadan önce, Brad Pitt'in başrolünü oynadığı II. Dünya Savaşı konulu gerilim filmi Fury'yi yönettikten sonra nasıl "ortamı avcunun içine aldığını" anlattı.

Sinemacı "Her şeyi yapabilirdim ve her şeyi yaptım" diye devam etti.

Ve [ben] bu yolculuğa [Suicide Squad] ile devam ediyorum. Ve yine aynı şey: Otantik, gerçekçi, tüm provaları yapalım, birbirimizin ruhuna gerçekten girelim. Hadi işbirliğiyle bu harika şeyi yaratalım, değil mi?

Ayer'a göre iki çizgi roman filmi gösterime girene kadar işler yolundaydı: 20th Century Fox'un Şubat 2016'da çıkan Deadpool'u ve Warner Bros'un bir sonraki ay gösterime giren filmi Batman ve Supermen: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice). Her ikisi de gişede başarı elde ederken, Deadpool eleştirmenlerce beğenildi, Batman ve Superman ise geniş çapta kötü bir film diye nitelendirildi.

Ayer, bunun sonucunda Warner Bros'un kendisinden filminin tonunu elden geçirmesini istediğini söyledi.

Sinemacı şöyle dedi:

Sonra Deadpool vizyona girdi ve Batman ve Superman'i hiç test etmediler, dolayısıyla farklı bir sonuç bekliyorlardı ve sonra tüm eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldular. Sonra 'Pekala, şimdi David Ayer'ın karanlık, duygu yüklü filmini lanet bir komediye dönüştüreceğiz' falan dediler.

Ayer yakın zamanda, halihazırda Peter Safran'la birlikte DC'yi yöneten James Gunn'ın, Suicide Squad: Gerçek Kötüler'in yönetmen kurgusunun eninde sonunda gösterime gireceğine dair kendisine güvence verdiğini açıklamıştı.

Gunn, 2021'de eleştirmenlerden çok daha iyi not alan The Suicide Squad: İntihar Timi adlı bir devam filmini yazıp yönetmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU