Sosyete dolandırıcısı Anna Delvey: "Pişmanım"

Delvey, 2019'da ikinci dereceden büyük hırsızlık ve hizmet hırsızlığından suçlu bulunmuştu

(Reuters)

Anna Delvey, geçmişte aldığı bazı kararlardan gurur duymuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski makhum, Variety'nin gerçekleştirdiği söyleşide, New York'ta elit bir kulüp kurma misyonu çerçevesinde varlıklı bir mirasçı gibi davranmaktan duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Delvey'in dolandırıcılık hikayesi, Shonda Rhimes'ın yarattığı Netflix belgesel dizisi Inventing Anna'ya ilham kaynağı olmuştu. Wall Street'in büyük isimlerini binlerce dolar dolandıran Delvey şimdi yaptıklarından pişmanlık duyuyor.

Eski mahkum, "Geçmişte verdiğim pek çok karardan pişmanlık duyuyorum" itirafında bulundu.

Çok iyi seçimler yapmadım. Hatalarım herkesçe biliniyor ve sonsuza kadar bununla yaşamak zorunda kalacağım.

32 yaşındaki Delvey, 10 ay önceki tahliyesinden bu yana East Village'taki 43 metrekarelik apartman dairesinde ev hapsinde tutuluyor. ABD'den Almanya'ya sınır dışı edilme ihtimaliyle karşı karşıya kalan Delvey geçmişi üzerine düşünüyor ve "Bu hemen her gün yüzüme vuruluyor" diyor.

Hayatıma devam etmem, yaptığım her şeyin çok doğru olduğunu söylediğim anlamına gelmiyor.

Hatalarımdan ders çıkardım. Tazminatın tamamını ödedim. Yasal harçlarımı ödedim. Hiç kamu avukatım olmadı. Devletten hiç para almadım. Kimse kiramı ödemiyor. Kimse hiçbir şey için ödeme yapmıyor. Peki, millet, başka ne kaldı?

Delvey, The Anna Delvey Show adlı bir podcast'i ve yapım aşamasındaki bir realite dizisi olmasına karşın Rhimes'ın kendisini ekrana nasıl taşıdığını henüz izlememiş. Eski mahkum, "O gerçekten ben miydi?" diye sordu.

Belgesel dizisi değildi, kurguydu. Her bölümden önce, 'Uydurulan şeyler hariç hepsi doğru' yazıyor. Buradan oturup Shonda Rhimes'ın vizyonunu veya yorumunu detaylı incelemek bana düşmez. Durum bu.

Delvey, Rhimes için "Çok tatlı biri" dedi.

Sadece işini yapıyordu. Bunu gerçekten kişiselleştirmiyorum.

Delvey bu günlerde internetteki isimsiz kişilerden apartman sakinlerine kadar hakkında sürekli dile getirilen nefretle baş etmek zorunda kalıyor. Eski mahkum, "Bununla yaşamayı bir şekilde öğreniyorum. Birçok kimsenin niyetimin ne olduğunu yanlış anladığını hissediyorum" itirafında bulundu.

Moskova doğumlu dolandırıcı, Sorokina olan adını Delvey olarak değiştirdi ve 15 yaşındayken babasıyla birlikte Rusya'dan Almanya'ya taşındı. Paris'te Purple dergisinde staj yaptıktan sonra derginin New York'taki ofisine atandı ve burada lüks moda ve şehrin seçkin sosyal sınıfından rahatsızlık duydu.

Delvey, 2017'de gözaltına alındı. İki yıl sonra, 22 milyon dolarlık bir kredi alabilmek için sahte banka dekontları oluşturması ve toplam 275 bin dolarlık dolandırıcılık gerçekleştirmesi nedeniyle ikinci derece büyük hırsızlık ve hizmet hırsızlığından suçlu bulundu. Variety'nin haberine göre ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi "vizesindeki süreyi aştığı" için 2021'de hükümlüyü gözaltına alındı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU