Roma'da bir turist, su şişesini tarihi çeşmeden doldururken görüntülendi

"Her yerde buna izin verilmediğini belirten tabelalar vardı"

Trevi Çeşmesi, Roma'nın en ünlü simge yapılarından biri (Unsplash)

Bir kadın, su şişesini doldurmak için Roma'nın ikonik Trevi Çeşmesi'ne tırmanırken görüntülendi.

Geçen ay kaydedilen görüntülerde turistin kayalara tırmanıp çeşmenin ağızlarından birinde şişesini doldurduğu, daha sonra bir güvenlik görevlisinin düdük çalıp ona doğru yürüdüğü görülüyor.

Güvenlik görevlisi kadını götürmeden önce ikisi arasında kısa bir konuşma geçiyor. Görünen o ki kadın yaptıklarını açıklamaya çalışıyor. Kısa süren konuşma sırasında tam olarak ne söylendiği bilinmiyor.
 


Olayı görüntüleyenlerden biri olan Lex Jones, "her yerde buna izin verilmediğini belirten işaretler olduğunu" ve kadının neyi yanlış yaptığını anlamıyormuş gibi göründüğünü Insider'a söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaydan sonra turiste ne olduğu, gözaltına alınıp alınmadığı ya da kendisine para cezası kesilip kesilmediği belirsizliğini koruyor.Independent daha fazla bilgi için ülkenin eyalet polisiyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Olay, İtalya'da son dönemde yaşanan ve ülkenin en ünlü anıtlarından bazılarına saygısızlık edilen birçok benzer olayın devamında yaşandı. Geçen ay bir kişi 18. yüzyıldan kalma ünlü çeşmede yüzüp dalarken görüntülenmiş ve Corriere della Sera turistlerin alkışladığını bildirmişti.

Olayın ardından Roma Büyük Etkinlikler, Spor, Turizm ve Modadan Sorumlu Başkent Meclis Üyesi Alessandro Onorato, yetkilileri çeşmeye erişimi sınırlandırmaya çağırarak olayı "katıksız bir barbarlık" ve "kentimizin tarihi ve kültürel mirasıyla alay etmek" diye nitelemişti.

Polisin kestiği cezalar ve defalarca yapılan sağduyu çağrıları artık yeterli değil. Hak ettiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz turizm bu değil.

Şehrin başka bir yerinde, temmuzda bir adam Kolezyum'un duvarlarına bir isim kazırken videoya alınmış ve İtalyan polisi daha sonra bu kişinin Bristol'dan bir fitness eğitmeni olduğunu tespit etmişti. Söz konusu kişi daha sonra şehrin belediye başkanına yazılı bir özür sunmuştu.

Geçen hafta da Lombardiya'da 200 bin euro değerindeki bir İtalyan heykelini tahrip eden turistler, ülkenin başbakan yardımcısı tarafından "embesiller" diye nitelendirilerek kınanmış, yerel bir siyasetçi de eylemleri için tazminat talep etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU