Garda Gölü'ne gidip futbol oynayan ve şarkı söyleyen turistlere para cezası kesiliyor

Haberlerde halihazırda düzinelerce ceza kesildiği öne sürülüyor

(Unsplash)

Turistlerin uğrak yeri Garda Gölü bölgesindeki yetkililer, toplum karşıtı olarak gördükleri davranışlarla mücadele etmek amacıyla ağır para cezalarını yürürlüğe soktu.

Kuzeydeki Verona kentinin yakınlarındaki bu İtalyan gölü her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ancak The New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, istenmeyen davranışlar bisiklet sürmeye, evcil hayvan getirmeye, "sigara içmeye, çıplak yüzmeye, göl kenarındakilere su sıçratmaya, şarkı söylemeye ya da bağırmaya" karşı resmi uyarı levhalarının dikilmesine yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Top oyunları ve "koşma, nesne fırlatma, bir şeyleri veya insanları itme veya çekme içeren" tüm oyunlar, 100 ila 600 euro para cezasıyla yasaklandı.

Forbes'un haberine göre yasaklanan diğer aktiviteler arasında çıplak yüzmek, kamp alanı dışında kamp kurmak ve mangal yapmak yer alıyor. Malcesine ve Peschiera del Garda kasabaları arasında aşırı parti yapmak da yasaklandı. Cezalar 50 ile 500 euro arasında değişiyor.

İki nokta arasındaki göl kenarında sıkı bir kıyafet kuralı da var; erkekler üstsüz dolaşamıyor ve kadınlar mayodan fazlasını giymek zorunda.

Diğer kasabalar daha spesifik önlemler getiriyor. Örneğin, Sirmione kasabasında sadece kasaba sakinlerinin merkezde araba ve bisiklet kullanmasına izin verilirken, Limone'de turistler çamaşırlarını pencerelerin dışına ya da balkon ve teraslara astıkları için 500 euroya kadar para cezasına çarptırılabiliyor.

The New Zealand Herald'ın haberine göre polis ceza kesmekte gecikmedi ve geçen hafta sonu "'gençlere' 100'den fazla ceza kesildi". Yerel polis amiri Filippo Paoli şunları söyledi:

Garda Gölü sahilleri, tüm bölge sakinlerinin ve turistlerin doğanın güzelliğinin tadını çıkarabilecekleri ve dinlenip rahatlayabilecekleri yerler olmalı.

Bu haber, Avrupa'daki diğer turizm merkezlerinin aşırı turizmin etkileriyle mücadele etmek adına hamleler planlamasının ardından geldi.

Turistik bölge Trentino Alto Adige, Mayıs 2023'te, gecelik misafir sayısını sınırlayan yeni kurallar açıklamıştı.

Söz konusu bölgenin Turizm Bakanı Arnold Schuler, CNN'e yaptığı açıklamada, bölgenin kaldırabileceği ziyaretçi sayısının "sınırına ulaştığını" söylemişti.

Turizm sorumlusu bu yeni kısıtlayıcı tedbirleri, buzul Lago di Braies ve Alp çayırı Alpe di Siusi gibi bölgenin olağanüstü doğal güzelliklere sahip alanlarının aşırı kalabalıklaşmamasını sağlamak için önerdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU