Avrupa Birliği, ABD vatandaşlarına vize uygulamaya hazırlanıyor

Vize ücreti 8 dolar olacak ve işlemler internetten yapılacak

184 ülke ve bölgeye vizesiz erişim sağlayan ABD pasaportu, dünyanın en güçlü 8. pasaportu konumunda (Reuters)

2024'ün başından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinin ABD'den gelecek ziyaretçilerden vize talep edeceği açıklandı.

Yeni uygulamaya göre Avrupa'yı ziyaret edecek ABD'lilerin seyahat öncesinde Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetki Sistemi'nden onay alması gerekecek.

Vize başvuru ücretininse yaklaşık 8 dolar olması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vize ücretinin yanı sıra AB'ye seyahat edecek Amerikalıların, pasaport, kişisel bilgiler, eğitim durumu, meslek, seyahat bilgileri ve suç kaydı gibi detayları da sunması istenecek.

Vize başvurusuyla ilgili tüm işlemler internetten yapılabilecek.

NY Post'ta yer alan habere göre başvuruların birçoğu dakikalar içinde sonuca bağlanacak ancak bazı başvurularda verilecek kararın daha uzun bir süreye yayılma ihtimali de bulunuyor.

Yeni düzenlemede vize başvurusuna 4 gün içinde yanıt verme taahhüdü bulunurken, bu süre koşullara göre 14-30 güne kadar uzatılabilecek.


Vize başvurusu onaylandıktan sonra, alınan vize üç yıl boyunca ya da ziyaretçinin pasaport süresi dolana kadar geçerli kabul edilecek.

Olası bir red durumunda ise başvuru sahibine neden vize verilmediğine dair tüm nedenler gönderilecek yanıtta yer alacak.

Yeni uygulamanın Ocak 2024'te yürürlüğe gireceği açıklansa da uzmanlar uygulama tarihinde bazı ertelemeler olabileceğini tahmin ediyor.

CBS News'in seyahat editörü Peter Greenberg, "Karmaşık olmayacak ama rahatsız edici olacak. Amerikalılar, Avrupa'ya gitmek için bunları yapmaya alışık değil ve ilk birkaç hafta boyunca uçaklara alınmayan kişiler birçok sürprizle karşılaşacak" diye konuştu.


Independent Türkçe, NY Post, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU