AP: ABD, Suriye'de Rusya'ya karşı askeri seçenekleri değerlendiriyor

Pentagon, Rusya'nın bölgede artan hava hakimiyetinden şikayetçi

Suriye'de 900 civarında Amerikan askerinin kaldığı tahmin ediliyor (Reuters)

ABD güçlerinin Suriye hava sahasında Rusya'nın artan etkinliğini dengelemek için bir dizi askeri seçenek üzerinde düşündüğü öne sürüldü.

AP'nin bir Pentagon yetkilisine dayandırdığı haberinde "ABD'nin Suriye semalarında artan Rus saldırganlığıyla mücadele etmek istediği" ifade edildi ancak üzerinde durulan askeri seçeneklere dair bir bilgi verilmedi.

Rus uçaklarının bir IŞİD liderinin öldürüldüğü operasyonu karmaşıklaştırdığını öne süren Pentagon yetkilisi, marttan bu yana Rus askeri faaliyetlerinin sıklaştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkili Moskova, Tahran ve Şam arasında artan işbirliğinin ABD'yi Suriye'den ayrılmaya zorlama amacı taşıdığını iddia etti.

Rus pilotların Reaper tipi droneları düşüreceklerine dair endişeler olduğunu belirten Pentagon yetkilisi, Moskova'nın böyle bir durum karşısında ABD'den güçlü bir tepki beklemediğini söyledi.

ABD'nin Suriye'nin batısında IŞİD karşıtı operasyonlara devam edeceğini belirten Pentagon yetkilisi, "ABD, Rus uçaklarının ABD birliklerini bombalayacağına veya insanlı bir hava aracını düşüreceğine inanmıyor" diye konuştu.

Birkaç hafta önce ABD Hava Kuvvetleri'nden Korgeneral Alex Grynkewich, Rus savaş uçaklarının Suriye hava sahasında ABD'ye ait MQ-9 tipi dronelara bir hafta içinde üç kez müdahale ettiğini açıklamıştı.

Olayın gerçekleştiği iddia edilen dönemde Suriye Hava Kuvvetleri'yle ortak tatbikat yapan Rusya Hava Kuvvetleri, ABD'yi tatbikat nedeniyle kısıtlanmış hava sahasında drone uçuşları yapmakla suçlamış, Pentagon bu iddiayı reddetmişti.

 

Independent Türkçe, RT, TASS

DAHA FAZLA HABER OKU