LinkedIn, SpaceX'te işe giren dahi çocuğun hesabını kapattı

9 yaşında üniversiteye başlayan dahi, "Mantıksız, ilkel bir saçmalık" dedi

Bangladeş asıllı Amerikalı genç, Silikon Vadisi'nin kalesi olarak bilinen Santa Clara Üniversitesi'nden mezun (Lisa Robinson / Santa Clara Üniversitesi)

14 yaşında üniversiteden mezun olarak Elon Musk'ın uzay firması SpaceX'te işe alınan Kairan Quazi'nin LinkedIn'deki hesabı kapatıldı.

Uzay firmasında mühendis olarak çalışan ve "dahi çocuk" diye anılan Quazi, temmuz ayında SpaceX'in uydu internet bölümü Starlink'te göreve başlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, iş bulma platformu LinkedIn'in yaş sınırı nedeniyle genç mühendisin hesabını kısıtladığı öğrenildi.

Platformun Quazi'ye gönderdiği mesajda "Hevesiniz, enerjiniz ve odaklanma yeteneğiniz bizi heyecanlandırıyor. Neler yaptığınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak şimdilik yaş uygunluk kriterlerini karşılamadığınız için hesabınızı kısıtladık" ifadeleri yer aldı.

Mesajın ekran görüntüsünü Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşan genç mühendis, LinkedIn'e ancak 16 yaşına bastığında geri dönebilecek.

Öte yandan Quazi platformun bu kararına epey öfkelenmiş görünüyor. "Bu sürekli karşılaştığım mantıksız, ilkel bir saçmalık" diyen genç dahi, sosyal medya hesaplarından şöyle yazdı:

Dünyadaki en imrenilen mühendislik işlerinden birini alacak kadar nitelikli olabilirim. Ancak profesyonel bir sosyal medya platformuna erişecek kadar nitelikli bulunmuyorum?

Quazi'ye göre LinkedIn'in kararı "bazı teknoloji şirketlerinin politikalarının ne kadar gerici olduğunu herkese gösteriyor".

 


Dahi çocuk, adını ilk olarak, 9 yaşında üniversiteye başladığı sırada duyurmuştu. Henüz 11 yaşındayken Intel'de yapay zeka araştırma görevlisi olmasıyla da ciddi bir üne kavuşmuştu.

Quazi'nin kısa süre önce SpaceX'te işe alınması da isminin daha fazla tartışılmasına neden oldu.

Bazıları, henüz reşit olmamış bir çocuğun mühendis olarak işe başlamasını etik açıdan uygun bulmadı. Ancak Quazi bu görüşe katılmıyor.

Genç mühendis, ABC7 News'e yaptığı açıklamada, "Çocukluğumu kaçırdığıma dair geleneksel bir düşünce var. Ancak bunun doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi:

Bu zihniyete kalsa beni şimdi ortaokuldan mezun ederlerdi.

 

Independent Türkçe, Futurism, ABC7 News

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU